Το Pac-Man και το Space Invaders έχουν την τιμητική τους.


Πάνε οι εποχές που το Facebook Messenger περιοριζόταν στην δυνατότητα της συνομιλίας με τους φίλους μας! Πλέον, η εφαρμογή προχωρά την επικοινωνία σε άλλο επίπεδο με την κυκλοφορία ενός νέου update για iOS και Android, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν μια σειρά από κλασσικά και αγαπημένα παιχνίδια απευθείας μέσω του Messenger. Συγκεκριμένα, η νέα έκδοση προσθέτει ένα controller κάτω από το πλαίσιο του chatroom. Πατώντας πάνω στην ένδειξη “Instant Games” εμφανίζεται μια λίστα από δωρεάν παιχνίδια που διαθέτει η εφαρμογή, τα οποία είναι 17 μέχρι στιγμής. Ο χρήστης έχει πρόσβαση σε θρυλικά arcade παιχνίδια όπως το Pac-Man, το Space Invaders και το Galaga, καθώς και σε πιο σύγχρονα όπως τα Hex, Words with Friends:Frenzy, Everwing και Endless Lake. 

pacmanfacebook750.jpg Όπως ανακοίνωσε το ίδιο το Facebook, θα προστίθενται διαρκώς παιχνίδια τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, με μια ιδιαίτερη έμφαση-καθώς φαίνεται-στα κλασσικά arcade, τα οποία κερδίζουν ολοένα και περισσότερους χρήστες, όχι μόνο εκείνους που νοσταλγούν τα παλιά παιχνίδια αλλά και νεότερους, οι οποίοι δείχνουν να τα προτιμούν! Πολύ θελκτικό για τους χρήστες είναι και το γεγονός ότι το νέο update επιτρέπει στους φίλους να ανταγωνιστούν μεταξύ τους στα παιχνίδια, με παράλληλη τη δυνατότητα ομαδικού chat! Για αρχή, αυτή η νέα αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη σε 30 χώρες, με πρώτη τις Η.Π.Α. φυσικά, και σύντομα θα προστεθούν περισσότερες.

Είναι προφανές ότι το Facebook προσπαθεί να δώσει μια πνοή ανανέωσης στην πλατφόρμα του, με την ελπίδα να δημιουργήσει και μια αναμενόμενη φρενίτιδα όπως είχε συμβεί το 2010 με το Farmville, που ήταν το πρώτο social game της εταιρείας και έκτοτε η εταιρεία δεν είχε καταφέρει να αναπαράγει εκείνη την επιτυχία.  Εάν υπολογίσουμε ότι περίπου 1 δις άνθρωποι χρησιμοποιούν το Messenger για την καθημερινή επικοινωνία τους, από απλά μηνύματα μέχρι emojis και instant video κλήσεις, η ιδέα της εφαρμογής παιχνιδιών στο επίκεντρο της επικοινωνίας που παρέχει το Facebook, ενδεχομένως να οδηγήσει άμεσα σε αύξηση των χρηστών. Σε διεθνές επίπεδο, τα έσοδα της βιομηχανίας των video games υπολογίζουν άνοδο φέτος και μάλιστα πάνω από 8,5%, δηλαδή περισσότερα από 99 δισεκατομμύρια δολάρια. Εύλογα, το Facebook διεκδικεί μερίδιο από την πίτα.