(Και άσε τους άλλους να κουβαλάνε selfie stick!)


Οι selfies αποτελούν την πλέον διαδεδομένη τάση της εποχής, ιδίως για τους νέους που γεμίζουν τα προφίλ τους στα social media με φωτογραφίες τους, απ’ οπουδήποτε. Το selfie stick έλυσε κάπως το πρόβλημα του πλάνου (τώρα πια χωράει όλη η παρέα στη φωτογραφία) και έδωσε στους χρήστες την δυνατότητα να τραβήξουν πιο πανοραμικές φωτογραφίες από αυτές που έβγαζαν κρατώντας το κινητό τους. Μια νέα συσκευή έρχεται να λύσει όχι μόνο το πρόβλημα του κουβαλήματος του stick, αλλά και να προσδώσει μία.. μη-selfie διάσταση στις φωτογραφίες μας. Κοινώς, θα μπορούμε να βγάζουμε selfie χωρίς να φαίνεται ότι τις βγάζουμε εμείς οι ίδιοι!

Ο λόγος για το Airselfie,  το οποίο αυτή τη στιγμή ζητά την απαραίτητη χρηματοδότηση μέσω του Kickstarter. Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό drone το οποίο συνδέεται με το smartphone μας, μέσω μιας ειδικής εφαρμογής που θα το συνοδεύει. Το AirSelfie δεν έχει μπει ακόμη στη διαδικασία μαζικής παραγωγής, ωστόσο έχουν ήδη κατασκευαστεί κάποια λειτουργικά πρωτότυπα. Οι εμπνευστές της συσκευής ζητούσαν χρηματοδότηση ύψους 45.000 ευρώ, την οποία και πήραν μέσα σε μόλις δυο μέρες!

airselfie750.jpg

 

Ένα από τα θετικά της συσκευής είναι σίγουρα το μέγεθός της, το οποίο είναι κάπως μικρότερο από το Galaxy S7, με λίγο μεγαλύτερο πάχος. Σύμφωνα με τους επενδυτές του, το AirSelfie είναι ασφαλές και ενδείκνυται ακόμη και για εσωτερική χρήση. Η κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 5MP και μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας στα 1280×720 pixels, όχι όμως σε Full HD. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές του δεν θα πρέπει να αναμένουν ιδιαίτερα μεγάλες σε διάρκεια πτήσεις, οπότε μην ετοιμάζεστε να βγάλετε τον εαυτό σας σαν.. κουκίδα στον χάρτη, κάτι που μάλλον δεν ενδιαφέρει και κανέναν χρήστη. Οι πτητικές του δυνατότητες περιορίζονται στα 20 μέτρα πάνω από το έδαφος, γεγονός που δεν καθιστά τη συσκευή ένα κανονικό drone. Η μπαταρία του διαρκεί για περίπου τρία λεπτά, που είναι φυσιολογικός χρόνος για τη λήψη μιας selfie.

Οι χρήστες που έχουν καταβάλλει ήδη το κόστος για να το αποκτήσουν (179 ευρώ), θα πρέπει να περιμένουν έως τις αρχές Φεβρουαρίου για να το παραλάβουν. Ωστόσο, όσοι θα ήθελαν πρώτα να σιγουρευτούν για τις δυνατότητες της συσκευής πριν προβούν στην αγορά της, θα περιμένουν λίγο περισσότερο, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.