Για να κάνεις την καλύτερη εντύπωση!


Οι περισσότεροι εργοδότες σήμερα ξοδεύουν πολύ χρόνο για να εξετάσουν τους υποψηφίους και δίνουν σημασία σε λεπτομέρειες που, ορισμένες φορές, δεν φαντάζεστε καν. Ιδίως με την αυξημένη προσφορά εργασίας στη χώρα μας, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε όσο περισσότερο μπορείτε για να κάνετε την καλύτερη εντύπωση. Άλλωστε, αυτό είναι το πιο βασικό βήμα προκειμένου να σας επιλέξουν για τη θέση.

 

#1.Μάθετε για την εταιρεία

Όσα περισσότερα γνωρίζετε τόσο το καλύτερο: για τον κλάδο, τις δράσεις της εταιρείας, τυχόν επιτυχίες που έχουν δημοσιευθεί και λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να δείξετε πόσο ενδιαφέρεστε για τη θέση, ακόμη και να δημιουργήσετε ένα κλίμα φιλικής συζήτησης, θα σας προσθέσουν επιπλέον πόντους για το τελικό στάδιο της επιλογής.

#2.Προετοιμάστε την επικοινωνία

Μπορείτε να επικοινωνήσετε από την προηγούμενη ημέρα με τον αρμόδιο που οργανώνει τη συνέντευξη και να ζητήσετε λεπτομέρειες, όπως π.χ. εάν προτιμούν να έχετε μαζί σας το βιογραφικό σας εκτός από το να το στείλετε με email. Η επιπλέον επικοινωνία ουσιαστικά σας βοηθά να διερευνήσετε το πεδίο και να αποκτήσετε παραπάνω οικειότητα, συστατικά που λειτουργούν υπέρ σας.

#3. Εξασκηθείτε

Θα σας βοηθήσει να είστε συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Προετοιμάστε τα ρούχα που θα φορέσετε, τα οποία θα πρέπει να είναι ανάλογα με το εργασιακό περιβάλλον που θα παρουσιαστείτε. Προβάρετε την παρουσίαση του εαυτού σας, σκεφθείτε πιθανές στιχομυθίες με τον εν δυνάμει εργοδότη σας και σημειώστε νοερά όλα αυτά που είναι σημαντικά να πείτε για εσάς προκειμένου να σας επιλέξουν.

jobinterview750.jpg

#4. Σκεφθείτε τις ερωτήσεις

Αυτές που θα σας κάνουν, αλλά και που ίσως να κάνετε. Μπορεί να σας ρωτήσουν για πρότερη εμπειρία, για τους λόγους που επιθυμείτε τη θέση, γιατί πιστεύετε πως είστε ο κατάλληλος γι’ αυτήν. Σκεφτείτε πέρα από τα όρια της περιγραφής της θέσης και κοιτάξτε ευρύτερα τον ρόλο σας στην εταιρεία. Δεν θα σας βοηθήσει να σας ρωτήσουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και να κοιτάτε το ταβάνι προσπαθώντας να σκεφθείτε εκείνη τη στιγμή. Επίσης, προετοιμάστε τυχόν δικές σας απορίες αναφορικά με τη θέση και τις απαιτήσεις της.

#5. Χαμογελάστε!

Να θυμάστε ότι όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν διαφορετικά δυνατά στοιχεία ή αδυναμίες, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τον ανταγωνισμό. Το σημαντικότερο: μην μπείτε καν στη διαδικασία να συγκριθείτε με τους υπόλοιπους. Συγκεντρωθείτε στους τρόπους με τους οποίους θα ξεχωρίσετε και σκεφθείτε ότι για να σας καλέσουν για συνέντευξη, προφανώς κάτι έχουν δει σε εσάς που ήδη αναζητούν!