Ακριβό της βγήκε το update...


Ακριβό της βγήκε το update...

 

Όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε τα Windows 7 ή 8 θα έχετε παρατηρήσει την επίμονη προσπάθεια της Microsoft να σας κάνουν την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού, την 10η. Σε κάποιους μάλιστα πιθανότατα να έχει γίνει ήδη το update, χωρίς καν να ερωτηθείτε ή να το γνωρίζετε.

 

Αυτό ακριβώς έγινε και σε μια  γυναίκα από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, μιας και η αυτόματη ενημέρωση των Windows κατέστησε τον υπολογιστή της παντελώς άχρηστο. Η Τέρι Γκόλστεϊν ισχυρίζεται πως ο υπολογιστής της, στον οποίο ήταν εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα Windows 7 προσπάθησε να κάνει αυτόματη αναβάθμιση στα Windows 10 χωρίς να ζητηθεί πρώτα η συγκατάβαση της. Κάτι που όπως λέει η ίδια, είχε ως αποτέλεσμα να κάνει το μηχάνημά της, το οποίο χρησιμοποιεί για τη διαχείριση της επιχείρησή της, ασταθές και αναξιόπιστι.

 

Η Αμερικανίδα κατέφυγε στη δικαστική οδό, όμως η Microsoft προτίμησε να καταφύγει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό προκειμένου να γλιτώσει τα δικαστικά έξοδα. Κάτι που απέφερε στην γυναίκα 10.000 δολάρια, για τα διαφυγόντα κέρδη που είχε εξαιτίας του ξαφνικού προβλήματος που δημιουργήθηκε στην εταιρία της. Η Γκόλντστεϊν δήλωσε: «δεν είχα ακούσει ποτέ για τα Windows 10», συμπληρώνοντας λίγο μετά πως «κανείς δεν με είχε ρωτήσει εάν ήθελα να κάνω την αναβάθμιση». 

 

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το τελευταίο σε μια σειρά παραπόνων από χρήστες των Windows, που αντιδρούν σε αυτή την αυθαίρετη αναβάθμιση του λειτουργικού τους συστήματος από την Microsoft.