Και αποτελεί συνεργασία μεταξύ της Levi's και της Google


Και αποτελεί συνεργασία μεταξύ της Levi's και της Google

 

Πριν κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, στο ετήσιο συνέδριο της Google, το γνωστό στους κύκλους των θαυμαστών της τεχνολογίας, I/O conference, είχε αποκαλυφθεί το Project Jacquard. Τι ήταν αυτό; Τίποτα λιγότερο από ένα "έξυπνο" ύφασμα, που είχε αναπτύξει ο τεχνολογικός κολοσσός σε συνεργασία με την ιστορική εταιρεία ένδυσης, Levi's.

 

Αρκετούς μήνες μετά, έχουμε πλέον την επίσημη ανακοίνωση του προϊόντος, καθώς και το πρώτο οπτικό δείγμα, το οποίο κάνει το εν λόγω μπουφάν να μοιάζει πραγματικά εντυπωσιακό. Με σένσορες ενσωματομένους στο ύφασμα του μπουφάν, ο ποδηλάτης που θα το χρησιμοποιεί θα μπορεί να επιλέγει και να αλλάζει τη μουσική που ακούει, να απαντάει σε κλήσεις, να λαμβάνει οδηγείες για την διαδρομή που θα ακολουθήσει μέσα από το Google Maps, ακόμα και να ανταλλάσσει μηνύματα με τους φίλους του.

 

Το μπουφάν, το οποίο μπορεί να πλυθεί, χωρίς φόβο κάποιας καταστροφής του ή ανεπιθύμητων παρενεργειών, θα συνεργάζεται και με εφαρμογές τρίτων εταιρειών, με σημαντικότερη αυτών μέχρι στιγμής εκείνη του Spotify.

 

Το μπουφάν αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά την ερχόμενη άνοιξη, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ακόμα εκτιμήσεις για την τελική τιμή του. Μέχρι τότε μπορείτε να πάρετε μια πρώτη, χορταστική γεύση, στο βίντεο που ακολουθεί:

 

{youtube}yJ-lcdMfziw{/youtube}