Το φιλόδοξο Project Ara ξαναπαίρνει ζωή


Το φιλόδοξο Project Ara ξαναπαίρνει ζωή

 

Οι επισκέπτες του Platform ίσως θυμούνται την αναφορά μας στην απόπειρα της Google να εισέλθει στην αγορά των smartphones, με το Project Ara. Βέβαια έκτοτε δεν είχαν γίνει άλλες αναφορές στον διεθνή τύπο για το φιλόδοξο project του διαδικτυακού γίγαντα, με αποτέλεσμα οι κακές γλώσσες να μιλούν ακόμα και για την εγκατάλειψη της ιδέας από την εταιρεία.

 

Ευτυχώς αυτή η φήμη φαίνεται να καταρρίπτεται, μετά την παρουσίαση του κινητού, μέσω της Google στο Google I/O 2016. Έτσι η Ara Developer Edition βρίσκεται ήδη στα χέρια 30 developers, ενώ έγινε γνωστό πως αυτές οι συσκευές κουβαλούν επάνω τους μια οθόνη 5.3 ιντσών, με το λειτουργικό τους σύστημα να είναι ασφαλώς το Android. Στο νέο smartphone η Google συνεργάζεται για την δημιουργία modules για το Ara με τις εταιρείες Samsung, Panasonic, Toshiba, TDK, Sony Pictures Home Entertainment και άλλες.

 

Στα σχέδια της εταιρείας είναι να προσφέρει αυτή την έκδοση προς το τέλος του έτους, με την κανονική έκδοση να βγαίνει στην αγορά μέσα στο 2017. Δεν υπάρχουν ωστόσο μέχρι στιγμής ενδείξεις για την τιμή του smartphone.

 

Πάρτε μια γεύση από το φιλόδοξο Project Ara στο βίντεο που ακολουθεί:

 

{youtube}aWW5mQadZAY{/youtube}