Τα νέα smartphone της εταιρείας την σταθεροποιούν στην τρίτη θέση παγκοσμίως


Τα νέα smartphone της εταιρείας την σταθεροποιούν στην τρίτη θέση παγκοσμίως

 

 

Σύμφωνα με τη δημοσιονομική έκθεση του πρώτου τριμήνου της Huawei, οι αποστολές της εταιρείας αυξήθηκαν 44% σε ετήσια βάση, ενώ οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 61%. Στοιχεία της IDC δείχνουν ότι στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016, η Huawei κατείχε το 8,5% του μεριδίου της αγοράς, ενώ την περσινή χρονιά το 5%.

 

 

 

Τον Απρίλιο του 2016, η Huawei προώθησε ένα νέο κινητό, το Huawei Ρ9, εξοπλισμένο με μια φωτογραφική μηχανή διπλού φακού κατασκευασμένο από κοινού με τη διάσημη εταιρεία οπτικών, Leica. Διανύοντας το δεύτερο τρίμηνο του 2016, το P9 θα προωθήσει περαιτέρω την ανάπτυξη της Huawei στην παγκόσμια αγορά των μέσων και των high-endsmartphones. Τα στοιχεία δείχνουν ήδη ότι το P9 ξεπέρασε σε πωλήσεις τον προκάτοχό του, το Huawei P8, μέσα στην πρώτη εβδομάδα από το λανσάρισμά του.

 

 

 

Στις τελευταίες παγκόσμιες αναφορές του πρώτου τριμήνου του 2016, “StrategyAnalytics και International Data Corporation (IDC)”, σχετικά με  την αγορά smartphone, η Huawei είναι καταχωρημένη ως η τρίτη κορυφαία σε πωλήσεις εταιρεία κατασκευής συσκευών σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

Τα ευρήματα αυτά επιδεικνύουν την ανάπτυξη και το momentum του ConsumerBusinessGroup της Huawei, το οποίο απέστειλε πάνω από 28,3 εκατομμύρια τεμάχια κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2016, μια αύξηση 64% σε ετήσια βάση.

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα, η Huawei ήταν ο μοναδικός κατασκευαστής συσκευών μεταξύ των τριών πρώτων ο οποίος διατήρησε ταχεία ανάπτυξη, καθώς οι συνολικές παγκόσμιες αποστολές smartphone μειώθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2015.

 

 

 

Η Huawei ανακοίνωσε επίσης ότι κατέγραψε ανάπτυξη στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, σύμφωνα με την ανάλυση του GfK που διεξήχθη σε 15 χώρες.