Το διάστημα 11-13 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο


 

Το διάστημα 11-13 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο

 

Στο πλαίσιο του 11ο ATHENS ANIMFEST, το Ρομάντσο φιλοξενεί για μια ακόμη χρονιά το πειραματικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, από Δευτέρα 11 Απριλίου έως Τετάρτη 13 Απριλίου.

 

 

Ο πειραματισμός και η διερεύνηση των ορίων μεταξύ των ποικίλων αφηγηματικών και αισθητικών οπτικοακουστικών αναζητήσεων των δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελεί συστατικό στοιχείο της φιλοσοφίας και των στόχων του φεστιβάλ. Το τριήμερο των εκδηλώσεων περιλαμβάνει την προβολή πειραματικών ταινιών από όλο τον κόσμο και δύο σχετικά αφιερώματα.

 

 

Το πρώτο αφιέρωμα με τίτλο «Island Studio», αφορά στις εργαστηριακές προσπάθειες των φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να αποτυπώσουν Ψηφιακά Τοπία με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και σχετικών προγραμμάτων.

 

 

Το δεύτερο «Δύο Νέοι Σύγχρονοι Καλλιτέχνες από τη Γερμανία», παρουσιάζει τις μέχρι τώρα οπτικοακουστικές δημιουργίες της Bianca Kennedy και του Felix Kraus, που συνδυάζουν την τέχνη του animation και τις δυνατότητες που προσφέρουν τα νέα μέσα. Οι δύο καλλιτέχνες θα προλογίσουν τη δουλειά τους.