Ένα νέο application σου εξασφαλίζει ανωνυμία στο Facebook


 

Ένα νέο application σου εξασφαλίζει ανωνυμία στο Facebook

 

Το facebook λάνσαρε μόλις μια νέα εφαρμογή, ονόματι Rooms, η οποία έχει στόχο να επαναφέρει στο προσκήνιο το Forum στην εποχή των social media.  Οι χρήστες της νέας εφαρμογής για iOS συσκευές (που προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένες αγγλόφωνες χώρες) μπορούν να δημιουργήσουν με ψευδώνυμα διαφορετικά rooms, δηλαδή ομάδες συζήτησης, για ένα θέμα που τους ενδιαφέρει, και να προσκαλέσουν κι άλλους χρήστες να μπουν στη συζήτηση. Κάθε room με τη δημιουργία του αποκτά ένα μοναδικό QR Code το οποίο ο δημιουργός του μπορεί να στείλει σε όσους χρήστες επιθυμεί να εμπλακούν στην συγκεκριμένης θεματολογίας συζήτηση. 

 

Το Rooms λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από το Facebook και επιτρέπει το ποστάρισμα εικόνων και βίντεο, ενώ εάν κάποιος χρήστης  θεωρηθεί ανεπιθύμητος ο συντονιστής της συζήτησης που ονομάζεται Moderator έχει τη δυνατότητα να απαγορεύσει διαπαντός την πρόσβαση στο συγκεκριμένο χώρο. 

 

 

Η εφαρμογή Rooms, που κυκλοφόρησε μόλις μόνο για συσκευές της Apple, θα κυκλοφορήσει και σε Android στις αρχές του 2015.