Καταστάσεις που είναι τελικά γίνονται εμπειρίες ζωής…


Τα καλύτερα χρόνια είναι τώρα! Η φοιτητική ζωή είναι η καλύτερη φάση στην ζωή ενός ανθρώπου. Είσαι ενήλικας αρκετά για να ζήσεις μόνος σου και να είσαι ανεξάρτητος, αλλά και… ανήλικος ώστε να μην είσαι τόσο υπεύθυνος όσο θα έπρεπε! Και το καλό; Όλα δικαιολογούνται!

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πράξεις σου δεν έχουν συνέπειες στην ζωή σου ή στους ανθρώπους γύρω σου, αλλά το καλό της υπόθεσης είναι ότι μέσα από τις τρέλες και τα λάθη που μπορεί να κάνεις… μαθαίνεις!

Όπως και να έχει, απρόσμενες καταστάσεις θα ζήσεις σίγουρα όσο σπουδάζεις, ακόμα κι αν είσαι υπόδειγμα φοιτητή. Κάποια στιγμή στα 4 αυτά χρόνια, κάτι θα γίνει και θα….

#1. …σε πάρει ο ύπνος μετά από πάρτι της σχολής και δεν θα πας στο μάθημα που είχες το πρωί.

#2. …μεθύσεις. Κάποια στιγμή θα συμβεί αυτό, απλά φρόντισε αν οδηγείς να μην κάτσεις πίσω από το τιμόνι και γενικά να έχεις (νηφάλιους) φίλους δίπλα σου που θα μπορούν σε πάνε σπίτι!

#3. ….αποτύχεις σε κάποιο μάθημα. Μπορεί να είχες διαβάσει στην εξεταστική για κάποιο μάθημα και παρόλα αυτά να μην πέρασες. Συμβαίνουν αυτά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, για να γίνεις καλύτερος, κάνε μια κουβέντα με τον καθηγητή σου και μάθε γιατί δεν κατάφερες να περάσεις το μάθημα.

#4. …. αργήσεις στο μάθημα. Και αυτό είτε γιατί άργησε το μετρό, είτε απλά ξέμεινες από βενζίνη. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

#5. …ξενυχτήσεις. Όχι γιατί πάρταρες, αλλά είτε γιατί μπορεί να διάβαζες μέχρι το πρωί για μάθημα της εξεταστικής, είτε για να προλάβεις το deadline κάποιας εργασίας που είχες να παραδώσεις και απλά ασχολήθηκες τελευταία στιγμή. Όλοι το έχουμε κάνει. Don’t worry.

Φωτό: Elijah Hail / Unsplash