Αυτές θα σε «στέψουν» τον φοιτητή της χρονιάς!


ΟΚ, το να είσαι ο πρώτος της τάξης δεν ήταν ποτέ το φόρτε σου. It’s okay. Δεν χρειάζεται να είσαι ο καλύτερος απ’ όλους για να θεωρείσαι ένας καλός και πετυχημένος φοιτητής.

Ένας που μπορεί να μην τελειώσει την σχολή του, on time, αλλά και μερικούς μήνες παραπάνω να κάνει, δεν έγινε και τίποτα! Πώς όμως καταφέρνεις έστω κι αυτό; Και όπως σου είπα, ο πρώτος της τάξης δεν χρειάζεται να είσαι, αλλά μπορείς να στοχεύσεις στο να περνάς μερικά μαθήματα παραπάνω στην ώρα τους, να μάθεις τουλάχιστον τα στοιχειώδη (μην βγεις έξω στην κοινωνία «γυμνός»), αλλά να μην στερήσεις και τις απολαύσεις που έχει φοιτητική ζωή.

Κάνεις τα παρακάτω, λοιπόν! Είναι 5 συνήθειες που αν αποκτήσεις θα τα έχεις, λίγο-πολύ, όλα! Και επιτυχίες σαν φοιτητής αλλά και αναμνήσεις απ’ αυτή την περίοδο που θα σου μείνουν αξέχαστες!

#1. Διάβασε σωστά

Αν δεν μπορείς να διαβάζεις πολλές ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας, μην το κάνεις. Καλύτερα να πεις στον εαυτό σου ότι θα αφιερώνεις 1-1,5 ώρα κάθε μέρα για να διαβάζεις ενώ είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος, παρά να θέτεις στόχους που δεν είναι ρεαλιστικοί.

#2. Θέτε ρεαλιστικούς στόχους

Μιας και είπαμε για τους ρεαλιστικούς στόχους στο διάβασμα, αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχεις γενικά στο μυαλό σου, όσον αφορά την σχολή. Είπαμε δεν χρειάζεται να τελειώσεις την σχολή στα 4 χρόνια νταν, αλλά και τα 10… δεν είναι ό,τι καλύτερο. Θέσε ένα χρονικό περιθώριο από τώρα στο μυαλό σου, και δημιούργησε ένα ρεαλιστικό πλάνο!

#3. Don’t be a drama queen

Το να έχεις καλά vibes κατά την διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής είναι πολύ σημαντικό. Αν είσαι συνέχεια απαισιόδοξος και συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους φίλους και συμφοιτητές σου, τότε δεν θα καταφέρεις τίποτα. Φρόντισε να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου τα qualities που έχεις και να «πατήσεις» πάνω σε αυτά!

#4. Κάνε ένα break

Αν νιώθεις τον τελευταίο καιρό ότι τα έχεις δώσει όλα και έχεις κάνει focus στην σχολή, τότε άραξε και λίγο. Όχι, ότι δεν είναι καλό αυτό που κάνεις, αλλά είναι σημαντικό να κάνεις και ένα διάλειμμα που και που. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο, μετά την περίοδο της εξεταστικής. Για 1-2 μέρες, μην πατήσεις καθόλου στην σχολή. Και γενικά, φρόντισε να κάνεις μικρά διαλείμματα (αυτό ισχύει και για το διάβασμα), για να γεμίζεις τις μπαταρίες.

#5. Μην φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια

Όταν έχεις χάσεις μερικά μαθήματα, όταν δεν έχεις καταλάβει κάτι που έχει πει ο καθηγητής κ.ο.κ., τότε ζήτα βοήθεια! Μην φοβάσαι να εκφράσεις τις απορίες σου κατά την διάρκεια του μαθήματος (ή και μετά) ή να ζητήσεις για συμπληρωματικές σημειώσεις και όλα αυτά τα σχετικά, από κάποιον άλλο συμφοιτητή σου! Όλοι έχουν ή θα βρεθούν στην ίδια θέση με εσένα κάποια στιγμή!