Ωραίο το εξωτερικό, αλλά ωραία και η Ελλάδα…


Την αποκαλούν, “The Land of Gods” (ο τόπος των Θεών). Σαν λαός, υπό κανονικές συνθήκες, και όταν δεν πανικοβαλλόμαστε για το πώς θα πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας και πώς θα… προσπεράσουμε πιο επιδέξια από τον από πίσω μας, στο φανάρι της Εθνική, είμαστε άνθρωποι χαλαροί και ευχάριστοι. Ακόμα κι αν έχουμε λίγα ευρώ στην τσέπη μας, δεν θα στερηθούμε την απόλαυση μίας κούπας καφέ, παρέα με τα φιλαράκια μας!

Είναι ωραία χώρα η Ελλάδα, και σαν λαός, ας πούμε ότι έχουμε κι εμείς τα καλά μας! Αλλά έχουμε και καλά πανεπιστήμια. Μπορεί το εκπαιδευτικό σύστημα να έχει ένα σωρό στραβά και να μην λειτουργεί ρολόι, αλλά at the end of the day, στα πανεπιστήμιά μας, διδάσκονται πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα από λόγιους, έξυπνους, καλλιεργημένους και φτασμένους ανθρώπους.

Είναι πλέον, εύκολο το μοτίβο στις νέες γενιές. «Λέω να φύγω έξω να σπουδάσω, για ένα καλύτερο αύριο». Πριν απορρίψουμε όμως, κατευθείαν τα πανεπιστήμια της χώρας μας, εγώ σου παραθέτω 4 λόγους που θα σε πείσουν να μείνεις εδώ.

 #1. Έχουμε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια

Η Ελλάδα έχει περίπου 24 πανεπιστήμια και 16 σχολές τεχνικών σπουδών, τα περισσότερα από τα οποία είναι δημόσια! Σύμφωνα, με μία λίστα που είχε κυκλοφορήσει πέρσι, ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως ήταν και αυτά της Κρήτης, η ΑΣΟΕ, το Αριστοτέλειο, η σχολή των Ιωαννίνων, αλλά και το πανεπιστήμιο της Πάτρας.

#2. Δεν θα βρεις πουθενά αλλού δωρεάν εκπαίδευση

Η δωρεάν εκπαίδευση είναι ένα από τα σημαντικότερα προνόμια που έχουμε σαν χώρα, όσον αφορά την εκπαίδευση, με την εξαίρεση μερικών Master προγραμμάτων. Επίσης, η Ελλάδα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες (βλ. Γαλλία, Λονδίνο) έχει πιο οικονομική ζωή.

#3. Θα σπουδάσεις στην χώρα που ξεκίνησαν όλα

Μόνο η ιστορία και πολιτιστική κληρονομία που έχουμε, αποτελεί αρκετή έμπνευση ώστε να σπουδάσει κανείς εδώ, στην γενέτειρα της Δημοκρατίας. Πολλά πανεπιστήμια προσφέρουν πολύ καλές σπουδές σε τομείς, όπως τα πολιτικά ή την φιλοσοφία (βλ. Πάντειο), αλλά και σε χώρους όπως την αρχιτεκτονική μέχρι και την ιατρική.

#4. Έχει ήλιο όλο τον χρόνο!

Από τις 365 ημέρες του χρόνου, οι 350 είναι ηλιόλουστες! Έρευνες έχουν δείξει ότι ο καλός καιρός της χώρας μας, κατευνάζει τα επίπεδα άγχους των κατοίκων, αλλά και τα σημάδια κατάθλιψης.