Περίεργες αλλά και λίγο… κουλ, μήπως;


Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με την Μόδα. Ευτυχώς για εμένα, οι γονείς μου, με άφησαν ελεύθερη να σπουδάσω αυτό που ήθελα πραγματικά. Γιατί δεν συμβαίνει αυτό, σε όλα τα σπίτια. Υπάρχει ακόμα, στην Ελλάδα, πολύς κόσμος, αρκετά συντηρητικός σε αυτό το θέμα. Πολλοί γονείς δεν «επιτρέπουν» στα παιδιά τους να ακολουθήσουν μια ειδικότητα που δεν είναι «σίγουροι» ότι θα έχει μέλλον. Ίσως γι’ αυτό να έχει «σκάσει» αυτή η χώρα από δικηγόρους και λογιστές.

Εντάξει, την κατανοώ αυτή την ασφάλεια που θέλουν να προσφέρουν οι γονείς στα παιδιά τους. Λογικό. Αλλά μιας και πλέον, το να βρει κάποιος δουλειά (όποια κι αν είναι αυτή) δεν είναι εύκολο γενικότερα, γιατί τουλάχιστον να μην σπουδάσει ένας νέος άνθρωπος, κάτι που τον εκφράζει; Που θα του ανοίξει το μυαλό και τους ορίζοντες;

Και «έξω», το κάνουν αυτό να ξέρεις. Και μπορώ να στο επιβεβαιώσω. Όταν ένας φίλος μου που σπουδάζει στο Τέξας της Αμερικής, μου είπε ότι υπάρχει πανεπιστήμιο που ειδικεύεται στο πώς να φτιάχνεις τέλεια…. burgers, βάλθηκα να ψάξω τις πιο… περίεργες ειδικότητες που υπάρχουν στον κόσμο. Τις βρήκα νομίζω. Και ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως μία από αυτές να σε εμπνεύσει τελικά και αν είναι η οικογένειά σου… απελευθερωμένη αρκετά, να σε αφήσει να την ακολουθήσεις!

Beatles, Popular Music and Society - Hope University

Ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες. Εδώ μαθαίνουν για την ιστορία των The Beatles και πόσο έχουν επηρεάσει την ιστορία της μουσικής. Αμέ…

Bowling Industry Management and Technology- Vincennes University

Ναι, σχολή για… μπόουλινγκ. Τώρα το αγαπημένο σου χόμπι, μπορείς να το σπουδάσεις κι όλας! Εκεί κανείς μαθαίνει γενικότερα πώς λειτουργεί και πώς να λειτουργεί στην… βιομηχανία του μπόουλινγκ.

Family Enterprise- Stetson University

Θα ήθελες να ανοίξεις «μπίζνα» με την οικογένειά σου; Γιατί σε αυτή την σχολή σου μαθαίνουν πώς να αναπτύξεις μια υγιή επιχείρηση μαζί με μέλη της οικογένειας σου ή άλλους συγγενείς, αλλά σε προειδοποιούν και για ενδεχόμενα προβλήματα.

Bagpiping- Carnegie Mellon University

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών όπου κάποιος μπορεί να εμβαθύνει στην μουσική και συγκεκριμένα στις γκάιντες. Ίσως αυτό το βίντεο να σε πείσει, να σπουδάσεις κάτι τέτοιο.

Bakery Science- Kansas State University

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το… ψήσιμο. ΟΚ, και πώς να αποκτήσεις διοικητικές ικανότητες στην βιομηχανία του baking. Άσε που θα μάθεις να κάνεις τέλεια cupcakes. Yum!