Πώς να κρατήσεις το μπάνιο σου καθαρό

Ακόμα και αν συγκατοικείς όχλο…

Κείμενο: Κέλλυ Νόβακ

Δεν είναι εύκολο από εκεί που είχες το δωμάτιό σου, την άνεσή σου, τον προσωπικό σου χώρο, ξαφνικά να μετακομίζεις σε άλλο σπίτι, σε άλλη πόλη, με άλλους ανθρώπους –που δεν είναι οι γονείς σου.

Και καλά, εννοείται ότι αυτό είναι εξαιρετικό για εσένα, ειδικά αν ξεκινάς τώρα την φοιτητική σου ζωή, αλλά το να συγκατοικείς με άλλους, έχει και τα… τεχνικά του προβλήματα.

Για π.χ. ένα βασικό θέμα είναι πάντα η καθαριότητα. Και σίγουρα ένα μέρος του σπιτιού που θεωρείται… «ιερό» είναι το μπάνιο! Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να κάνουν αυτό το δωμάτιο βρώμικο και ακατάστατο, αλλά για μην υπάρχουν «παρεξηγήσεις» για το ποιανού είναι η σειρά να το καθαρίσει, μπορείτε όλοι να συμφωνήσετε και να κάνετε τα εξής απλά πράγματα:

#1. Να πάρετε καθαριστικά προϊόντα που βοηθούν να γίνεται το καθάρισμα πιο εύκολο

3thingstokeepbathromclean_01.jpgΤύπου ειδικά μαντηλάκια για να καθαρίζεται την λεκάνη της τουαλέτας, χλωρίνη σε μπουκάλι σπρέι για πιο εύκολη εφαρμογή κτλ. 

#2. Να υπάρχει οργάνωση

3thingstokeepbathromclean_02.jpg

 Δεν θέλει και «πολλά» για να φαίνεται το μπάνιο… νορμάλ και τακτοποιημένο. Μπορείτε να βάλετε ό,τι αποθηκεύετε στο μπάνιο σε καλαθάκια και κουτάκια και να φαίνονται όλα μαζεμένα και καθαρά.

#3. Μια (δεύτερη) κουρτίνα μπάνιου είναι πάντα χρήσιμη

3thingstokeepbathromclean_03.jpg

 Πέρα του ότι κάθε φορά που θα κάνει κάποιος μπάνιο, δεν θα πετάγονται νερά, μια δεύτερη ράμπα κουρτίνας μπάνιου είναι πολύ χρήσιμη, αν σκεφτείς ότι μπορείς να κρεμάσεις σε αυτή, είτε ρούχα και εσώρουχα (που κανονικά θα βρίσκονταν στο πάτωμα) ή μικρά καλαθάκια για τα σφουγγάρια, ξυραφάκια και γενικά με τα πράγματα που αποθηκεύει ο καθένας στο μπάνιο του.