5 πράγματα που επιβάλλεται να κάνεις πριν ξεκινήσεις την φοιτητική ζωή!


Και ναι, επιτέλους! Δεν είσαι άλλο πια σχολιαρόπαιδο! Είσαι ενήλικας! Οκέι, σχεδόν, αλλά θα φτάσεις εκεί σύντομα. Το βασικό όμως είναι ένα: Τέλος το σχολείο! Μπορείς να αρχίσεις επιτέλους να απολαμβάνεις την ζωή και κυρίως τις σπουδές σου!

Τέλος, στα ανούσια μαθήματα του σχολείου. Τώρα, θα μάθεις πράγματα που σε ενδιαφέρουν πραγματικά. Είναι θαυμάσιο το συναίσθημα, στο εγγυώμαι. Αλλά ας αφήσουμε τις… χαρές για λίγο και ας κοιτάξουμε τα πρακτικά! Είσαι προετοιμασμένος για το πανεπιστήμιο; Αν δεν ξέρεις καν για τι μιλάω, τότε είναι πιο σημαντικό από ποτέ, να διαβάσεις τα παρακάτω!

Παρακάτω σου λέω ποια είναι τα 5 βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν ξεκινήσεις την νέα σου φοιτητική ζωή. Πάμε να τα δούμε…

#1. Να μάθεις την νέα σου πόλη

Κάνε ένα stroll around στην νέα πόλη που μετακόμισε και μάθε την! Είναι σημαντικό να ξέρεις που είναι τα βασικά του τύπου: περίπτερο, σουπερμάρκετ, φαρμακείο κτλ. Αν από την άλλη, το πανεπιστήμιό σου είναι στην πόλη που μένεις ήδη, τότε απλά μάθε την γειτονιά που βρίσκεται η σχολή σου λίγο καλύτερα. Μην είσαι σαν «εξωγήινος» την πρώτη μέρα της φοιτητικής σου θητείας!

#2. Βρες σπίτι

Βρες ένα διαμέρισμα που να μην είναι μακριά από την σχολή (ιδανικά να είναι περπατιέται η απόσταση) και που να μην χρειάζεται να δίνεις μια περιουσία στο ενοίκιο. Τέλος, μην ξεχνάς ότι πρέπει να επιπλώσεις και το σπίτι! Τα βασικά είναι τα εξής: καναπές, είδη κουζίνας και μπάνιου και κρεβάτι.

#3. Κάνε γνωριμίες

Αφού τακτοποιηθείς, είναι σημαντικό να αρχίσεις να κοινωνικοποιείσαι σιγά-σιγά. Μάθε ποιοι είναι οι συμφοιτητές σου και γνώρισέ τους. Θα είσαι με αυτούς για τα υπόλοιπα 4 χρόνια της ζωής σου! Με αυτούς θα περάσετε μαζί τα καλά (βλ. ατελείωτα πάρτι), αλλά και τα κακά (βλ. hangover από τα ατελείωτα πάρτι).

#4. Cooking time

Μην… ψωμολυσσάξεις τώρα που είσαι φοιτητής! Γι’ αυτό ρώτα την μητέρα ή τον πατέρα σου, να σου δείξουν 1-2 πραγματάκια, όσον αφορά το μαγείρεμα. Είναι σημαντικό να ξέρεις να κάνεις τα βασικά (και όχι το να φτιάχνεις τοστ δεν πιάνεται!), όπως να βράζεις αυγά, μακαρόνια κτλ.

#5. Βρες δουλειά

Ας είμαστε ρεαλιστές. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Βοήθησε λίγο οικονομικά την κατάσταση και ψάξε για μια part-time δουλειά. Θα σου κάνει καλό, απ’ όλες τις απόψεις. Θα μάθεις πολλά, θα κάνεις γνωριμίες και θα έχεις εξτρά χαρτζιλίκι! Τέλειο ε;