4 τροφές που θα σε κάνουν να θυμάσαι τα πάντα… απ’ έξω και ανακατωτά!


Νομίζω ότι δεν είμαι το σωστότερο παράδειγμα ανθρώπου σε αυτά τα πράγματα. Είχα πάντα θέμα με το διάβασμα, ειδικά στην σχολή που ο όγκος αυτών που πρέπει να αποστηθίσεις –σε κάποιες περιπτώσεις- , μέσα σε λίγες ημέρες, πριν από ένα διαγώνισμα.

Γι’ αυτό και δεν θα σου κρύψω ότι κρατούσα καμιά φορά, κρυφά, σημειώσεις. Όχι σκονάκια (οκέι, όλοι τα έχουμε κάνει αυτά λιγάκι…), αλλά σημειώσεις-λέξεις κλειδιά, οι οποίες μου έδιναν ένα boost στο μυαλό μου, ώστε να παίρνει μπρος και να αρχίσει να θυμάται όλα όσα διάβαζα και παρακολουθούσα τόσο καιρό. Λίγο ήξερα, μετά από χρόνια, ότι τίποτα από αυτά δεν ήταν αναγκαίο.

Για ανθρώπους σαν εμένα, με την μνήμη χρυσόψαρο, τελικά όλα περνάνε από το στομάχι. Ναι, ναι, από εκεί. Η φύση και η μάνα Γη μας προσφέρει τόσα πολλά αγαθά που πραγματικά δεν έχουμε ιδέα για τα οφέλη τους που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά μας και την ζωή μας καλύτερη. Είναι θαυμάσιο να γνωρίζεις λοιπόν, ότι υπάρχουν τροφές που σε κάνουν να θυμάσαι καλύτερα. Οκέι, δεν γίνονται όλα με κάποιο μη-ρεαλιστικό και μαγικό τρόπο, αλλά ίσως και να γίνονται afterall.

Υπάρχουν λοιπόν, φυσικές τροφές που μπορούν να ενεργοποιήσουν μερικά εγκεφαλικά κύτταρα και οι οποίες θα σου δώσουν το boost για να λειτουργεί καλύτερα το μυαλό. Αυτό δηλαδή που έκανα εγώ με τις σημειώσεις μου, μόνο πολύ σωστότερα, πιο υγιεινά και σίγουρα πιο… νόμιμα!

Τρώγοντας λοιπόν, την περίοδο της προετοιμασίας της εξεταστικής, αλλά και κατά την διάρκεια, τις παρακάτω τροφές, να ξέρεις ότι θα δεις θαυμάσια αποτελέσματα με τη μνήμη σου. Τέλειο ε;

Λαχανικά

«Φάε όλα σου τα λαχανικά!». Κάτι ήξερε η μητέρα σου όταν σ’το φώναζε αυτό, όταν ήσουν μικρός. Τα λαχανικά ειδικά αυτά όπως το μπρόκολο, το λάχανο και τα πράσινα λαχανικά γενικότερα βελτιώνουν την μνήμη.

Μούρα

Ό,τι μούρα και αν επιλέξεις (σμέουρα, βατόμουρα κτλ.), ειδικά τα βατόμουρα και τα κεράσια είναι πλούσια σε ουσίες που βελτιώνουν την λειτουργία του εγκεφάλου.

Ωμέγα 3

Απαραίτητα για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και όχι μόνο. Τα θαλασσινά όπως ο σολομός, ο τόνος, οι σαρδέλες είναι από τα ψάρια που έχουν υψηλά επίπεδα σε λιπαρά οξέα και Ω-3. Αν δεν σου αρέσουν τα θαλασσινά, μπορείς να πάρεις ιχθυέλαιο ή βιταμίνες με Ω-3 μαζί με το γεύμα που θα προσφέρουν τα ίδια οφέλη με τις τροφές.

Καρύδια

Όχι μόνο κάνουν καλό στην καρδιά, αλλά βελτιώνουν κα την μνήμη. Όλα τα είδη καρυδιών προσφέρουν καλύτερη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων, είτε τα τρως ωμά, είτε μαγειρεμένα σε φαγητά.