4+1 tips που θα κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη


Τέλεια, μένεις επιτέλους μόνος! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την φοιτητική ζωή! Είσαι επιτέλους ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις. Να βγαίνεις έξω όποτε θέλεις, να γυρίζεις σπίτι ό,τι ώρα θέλεις, να τρως ό,τι θες και να μην έχεις την γκρίνια των γονιών σου… Και το καλύτερο; Μπορείς να αράζεις στο σπίτι με τους φίλους σου όλη την ώρα!

Νομίζω ότι αυτό είναι από τα αγαπημένα μου πράγματα στον κόσμο. Βέβαια αυτή η ελευθερία έχει και τα αρνητικά του! Γιατί όταν θα έρθουν οι κολλητοί στο σπίτι, θα θέλουν να πιούν κάτι, να φάνε. Και ποιος τα καθαρίζει στο τέλος όλα αυτά; Εσύ!

Οκέι, το κεφάλαιο «καθαριότητα», δεν είναι το φόρτε σου, και λογικό! Ποιος θέλει να ασχολείται με αυτά τα πράγματα; Θα θέλαμε όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως (οκέι, βγάλε στην «απ’έξω» την Monica από τα Friends), να έχουμε κάποιον να μας καθαρίζει το σπίτι και να είναι… δια μαγείας πάντα άψογο!

Για να μιλήσουμε όμως ρεαλιστικά, εγώ σου λέω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά, απ’ όσο μπορεί να νομίζεις. Διάβασε τα παρακάτω tips και θα καταλάβεις τι εννοώ. Θέλει απλά λίγη οργάνωση και συνέπεια. Έτσι, κάθε φορά που έρχεται το κορίτσι να περάσει το βράδυ στο διαμέρισμά σου, δεν θα χρειάζεται να κρύβεις τελευταία στιγμή τα… άπλυτά σου!

Καθάριζε τον νεροχύτη του μπάνιου και της κουζίνας κάθε μέρα

Έτσι και σκουπίζοντάς τον και ρίχνοντας λίγο νερό, θα φαίνεται αμέσως πιο καθαρός. Και θα είναι πιο καθαρός, μιας και δεν θα προλαβαίνει να βρωμίζει, αν σε καθημερινή βάση, αφιερώνεις 3 λεπτά για να τον καθαρίσεις. Έλα, 3 λεπτά δεν είναι τίποτα.

Κυριακάτικο ξεκαθάρισμα

Αφού περάσει το σαββατιάτικο hangover, ασχολήσου λίγο με το… κυριακάτικο ξεκαθάρισμα. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Απλά να συμμαζέψεις τα «πολλά», ρούχα, πιάτα, να βάλεις κανένα πλυντήριο αν χρειάζεται, άντε να σφουγγαρίσεις και λίγο βάζοντας χλωρίνη (που σκοτώνει όλα τα μικρόβια!). Η όλη διαδικασία δεν θα σου πάρει πάνω από 2 ώρες. Οκέι, έχεις αρκετό χρόνο ειδικά τις Κυριακές. Αξιοποίησέ τον!

Υπόθεση «μπάνιο»

Το μπάνιο είναι σημαντικό να είναι καθαρό. Και ποιο είναι το τρικ για να καθαρίσει γρήγορα; Η απάντηση βρίσκεται στο ντους σου! Ρίχνοντας νερό με το τηλέφωνο του ντους, θα καθαρίσει το μπάνιο πολύ πιο γρήγορα. Ρίξε νερό και λίγο καθαριστικό στην λεκάνη και σκούπισε με χαρτί κουζίνας. Κάνε το ίδιο και για την μπανιέρα. Done and done.

onus tip

Το ξεσκόνισμα είναι fun

Οκέι, ούτε εγώ δεν ξεσκονίζω, σχεδόν ποτέ. Αν αποφασίσεις να το κάνεις (μια φορά το μήνα ίσως;) τότε φρόντισε να κάνεις την διαδικασία τουλάχιστον διασκεδαστική. Βάλε δυνατά μουσική, πιάσε το… ξεσκονόπανο και ενώ χορεύεις ή όσο σε έχει παρασύρει η μουσική, άρχισε το ξεσκόνισμα. Fun ε;