«#NotAlone» προειδοποιούν ένας υποψήφιος διδάκτορας και ένας φοιτητής του ΑΠΘ!


Μία ελληνική ταινία μικρού μήκους ετοιμάζει βαλίτσες για το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, των games και όχι μόνο, το διάσημο σε όλο τον κόσμο Comic-Con που γίνεται κάθε χρόνο στο  Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια. 

Κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες, λάτρεις των comics, των videogames, της επιστημονικής φαντασίας, των ταινιών τρόμου, του φανταστικού, ενώ το Hollywood παραδοσιακά παρουσιάζει εκεί τις μεγαλύτερες ταινίες του με σούπερ ήρωες. Μαζί τους, όμως, προβάλλονται και πολλές ανεξάρτητες παραγωγές και μικρού μήκους ταινίες. 

Φέτος, θα υπάρχει ελληνικό χρώμα στο Comic-Con αφού ο Σωτήρης Πετρίδης και ο Δημήτρης Τσακαλέας, υποψήφιος Διδάκτορας και φοιτητής του τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου αντίστοιχα, θα παρουσιάσουν τη μικρού μήκους «#NotAlone», μία ταινία τρόμου για μία κοπέλα που ανακαλύπτει ένα «σκοτεινό επιβάτη» (που έλεγε και ο Dexter) στο κινητό της!

Όπως είπαν οι δύο δημιουργοί στο «Νέο Κόσμο», η ταινία είναι εμπνευσμένη από τις viral αισθητικές που έχουν επικρατήσει στο ίντερνετ, με επιρροές από το πρώτο Scream του Wes Craven, το slasher και τις ταινίες του Hitchcock. Η διαδικασία ήταν no budget και κάλυψαν οι ίδιοι τα μικροέξοδα που υπήρξαν.

Επέλεξαν μάλιστα να κυκλοφορήσουν την ταινία ελεύθερα στο διαδίκτυο και να την αφήσουν να κάνει την δική της ανεξάρτητη πορεία, παράλληλα με την φεστιβαλική της  παρουσία, που μέχρι στιγμής μετρά 11 φεστιβάλ σε 6 χώρες και το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους από το Horrorant Film Festival. 

{youtube} ZA17zDmRcTQ{/youtube}

Για τη συμμετοχή τους στο Comic-Con δηλώνουν ότι είναι «μεγάλη τιμή να προβάλλεται η ταινία σου στο μεγαλύτερο pop culture event της Αμερικής και σίγουρα η χαρά μας είναι μεγάλη που μέσα από αυτό τον τρόπο θα συμμετέχουμε σε μία τεράστια διοργάνωση με μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου».
 
Η μεγαλύτερή τους φιλοδοξία για το μέλλον είναι να βλέπουν τις ταινίες τους όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι από όλο τον πλανήτη και τονίζουν ότι διάλεξαν την μυθοπλασία του φανταστικού «καθώς αυτές οι ταινίες καταφέρνουν να θίγουν σημαντικά θέματα της καθημερινής ζωής με έναν τρόπο που μπορεί να κατανοήσει ο οποιοσδήποτε», όπως λέει ο Δ.Τσακαλέας.

Για πολλά χρόνια ήταν αδικημένα τέτοια είδη και είχαν συνδυαστεί με έναν εμπορικό κινηματογράφο που έχει ως στόχο το κέρδος. Πια, χρησιμοποιούνται τέτοιες αφηγήσεις ώστε να ειπωθούν και να σχολιαστούν σημαντικές πτυχές της κοινωνίας μας. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και με το #NotAlone. Πολλοί με ρωτάνε γιατί χρησιμοποιήσαμε μεταφυσικά στοιχεία και όχι πχ έναν άνθρωπο δολοφόνο. Γιατί μία τέτοια αλληγορία σου μένει και σου περνάει καλύτερα το μήνυμα», είπε ο Σ.Πετρίδης.