Τα ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις έγιναν λίγο φθηνότερα!


Κλήσεις, μηνύματα και «σερφάρισμα» χωρίς επιπλέον χρεώσεις θα απολαμβάνεις σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Πέμπτη 15 Ιουνίου
Κι αυτό γιατί τίθεται (επιτέλους) σε εφαρμογή η απόφαση της Κομισιόν για κατάργηση των τελών περιαγωγής (roaming) και για τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ, ενώ σύντομα θα αρχίσει να εφαρμόζεται και σε Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία.

Πλέον οι χρεώσεις θα γίνονται με βάση τις εγχώριες τιμές και το πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας στο οποίο είσαι συνδρομητής. 

Για παράδειγμα, αν έχεις επιλέξει ένα μηνιαίο πακέτο με δωρεάν ομιλία, sms και δεδομένα, όποια χρήση και αν κάνεις όταν ταξιδεύεις στην ΕΕ, θα αφαιρείται από το πακέτο σου, όπως θα γινόταν και αν βρισκόσουν στην Ελλάδα, χωρίς να σου γίνεται καμία επιπλέον χρέωση, υπό τον όρο της εύλογης χρήσης. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό πριν πας το ταξιδάκι σου αλλά και όταν φτάσεις στον προορισμό σου, να ελέγξεις το υπόλοιπο του χρόνου σου.

Αν πάλι, μετακομίσεις σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ, π.χ. λόγω Erasmus, προτίμησε να κάνεις νέα σύμβαση με κάποιον τοπικό πάροχο για να απολαμβάνεις τα ίδια προνόμια, όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό εντός της ΕΕ. 

Προς αποφυγή «φουσκωμένων» λογαριασμών, έχει μπει ένα ανώτατο όριο στον όγκο των δεδομένων που μπορείς να κατεβάσεις από το κινητό σου ανά τον κόσμο και είναι στα 50 ευρώ, εκτός αν έχεις κάνει άλλη συμφωνία με τον πάροχό σου. 

Τέλος, για να ξέρεις, θα λαμβάνεις ειδοποίηση όταν φτάσεις στο 80% του ορίου που έχεις συμφωνήσει.