Ποια είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, που δεν έγιναν οι εκλογές και ποιο ψηφοδέλτιο έκανε την έκπληξη!


Σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι φαίνεται ότι θα κινηθεί και στις φετινές φοιτητικές εκλογές η αποχή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Το 2016 υπολογίζεται ότι είχαν ψηφίσει συνολικά περίπου 80.000 φοιτητές, ενώ φέτος οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πολύ χαμηλότερα νούμερα.
 
Αν και για άλλη μία χρονιά οι παρατάξεις δεν κατάφεραν να εκδώσουν κοινά αποτελέσματα, ωστόσο στις περισσότερες σχολές πρώτη δύναμη αναδείχτηκε και πάλι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Με την καταμέτρηση να αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, το ποσοστό της πανελλαδικά διαμορφώνεται στο 45,97% , έναντι 16,94% της ΠΚΣ, 16,14% της ΕΑΑΚ, 11,62% της ΠΑΣΠ, 2,87% των Αριστερών Σχημάτων και 0,63% της Αριστερής Ενότητας. Στα ΤΕΙ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  ξεπερνά το 53% έναντι 29,38% της ΠΚΣ, 9,51% της ΠΑΣΠ, 2,79%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΕΑΑΚ, η ΔΑΠ συγκεντρώνει το 42,26% , η ΠΚΣ  22,20% και τα ΕΑΑΚ 18,17%.

Πανελλαδικά, με βάση τις ανακοινώσεις των παρατάξεων, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Πανσπουδαστική, η οποία αναδείχτηκε αυτοδύναμη στις σχολές: Νηπιαγωγοί ΕΚΠΑ, Δασκάλοι ΕΚΠΑ, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Ειδικής Αγωγής ΑΕΙ Θεσσαλίας, Φυτικής Παραγωγής ΑΕΙ Θεσσαλίας, Πληροφορικής ΑΕΙ Ιονίου, Νηπιαγωγοί ΑΕΙ Ιωαννίνων, ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Πρώτη αναδείχτηκε σε: Φυσικομαθηματική Σχολή ΕΚΠΑ, Νοσηλευτική ΕΚΠΑ, Θέατρο ΑΕΙ Πατρών. Τρίτη αναδείχτηκε η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ).

Σημειώνεται ότι στο Πολυτεχνείο Κρήτης δεν έγιναν εχθές κανονικά οι φοιτητικές εκλογές, αφού η κοινή απόφαση των παρατάξεων είναι να διεξαχθούν στις 30 Μαΐου, καθώς αυτές τις ημέρες πολλοί φοιτητές βρίσκονται εκτός Χανίων. Αντίθετα, στα ΤΕΙ της πόλης, η διαδικασία έγινε κανονικά. 

Την έκπληξη των εκλογών έκανε η παράταξη ΧΑ.Ο.Σ. η οποία, όπως γράφει το alfavita.gr, κατάφερε να εξασφαλίσει μία έδρα στις εκλογές του ΑΠΘ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Πρόκειται για το συνδυασμό Χαρούμενοι Ορθόδοξοι Σοσιαλιστές, που είναι το φοιτητικό τμήμα της χιουμοριστικής σελίδας «Το Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο». Μάλιστα η σελίδα στο Facebook γιόρτασε δεόντως την επιτυχία της στις φοιτητικές εκλογές αφιερώνοντας τραγούδια γεμάτα νόημα στη νίκη τους.