Οι διακοπές ξεκίνησαν αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τελειώσουν…


Να, λοιπόν, που ήρθε το Πάσχα! Επιτέλους, λίγες μέρες με τους φίλους και τους δικούς σου, μακριά από Αμφιθέατρα, ξυπνήματα, ύλες, προγράμματα κλπ κλπ. Σε νιώθουμε, ξέρουμε ακριβώς πόσο ευτυχισμένος είσαι. Όμως, υπάρχουν 3 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις αυτές τις μέρες.
 
#1. Το μέτρο

Για ό,τι κι αν μιλάμε, το μέτρο πάντα είναι στόχος. Βγες, πιες αλλά με μέτρο. Και όχι, δεν είμαστε η μαμά σου, όμως οφείλουμε να σου το υπενθυμίσουμε γιατί ξέρεις πολύ καλά τι πάει να πει hangover ή άδειες τσέπες. Καλοπέραση κάθε βράδυ, με πολλά ποτά, σημαίνει μηδέν λεφτά στην επιστροφή και κεφάλι καζάνι. Α και μιας και είπαμε για επιστροφή… σκέψου μήπως εφαρμόσεις το μέτρο και στο πότε θα γυρίσεις στην Αθήνα. Ωραία θα περνάς, αλλά σε περιμένουν υποχρεώσεις πίσω οπότε το να αναβάλεις την επιστροφή στην καθημερινότητα δε θα σε βοηθήσει. Μάλλον θα σε φορτώσει με πολλά πράγματα από όσο θα ήθελες να έχεις σε καθημερινή βάση και θα βρεθείς πνιγμένος!

#2. Τους συμφοιτητές σου

Ξέρουμε ότι κάποιους συμφοιτητές συνηθίζεις να τους συναναστρέφεσαι μόνο για να παίρνεις σημειώσεις ή γιατί «έτυχε μωρέ να κάτσετε για ένα καφέ». Αν θες, όμως, να είσαι σωστός, καλό είναι αυτές τις μέρες να μη ξεχάσεις τη ζωή που έχεις στο Πανεπιστήμιο. Στείλε χρόνια πολλά στους πιο κοντινούς σου και μη ξεχάσεις όσους έχουν ονομαστική εορτή.

#3. Ότι θα γυρίσεις…

Ναι, μπορεί πολύ απλά να φύγεις για διακοπές και να ξεχάσεις τελείως ότι πίσω σε περιμένει διάβασμα και σχολή που καλό είναι να τελειώσεις σε λιγότερο από δέκα χρόνια (φτου μακριά από εμάς). Φυσικά, δε λέμε να διαβάσεις αυτές τις μέρες. Αυτό που λέμε όμως, είναι φεύγοντας ή όταν φτάσεις αν θες, να αφιερώσεις 10-20 λεπτά στο να προγραμματίσεις ακριβώς όσα πρέπει να κάνεις σχετικά με τη σχολή, μόλις γυρίσεις. Έτσι θα νιώσεις και εσύ μια σιγουριά και όντως θα μπεις σε ένα πρόγραμμα που είναι πάντα χρήσιμο όταν πλησιάζει η εξεταστική…