(για να ταυτιστείς ακόμη περισσότερο)


Κραιπάλες, μαθήματα, έρωτες, εμπνευσμένοι καθηγητές και φοιτητές-είδωλα που αποτελούν έμπνευση. Η σχολή σου είναι ένα φυτώριο προσωπικοτήτων και εμπειριών, που σίγουρα δεν πρόκειται να ξεχάσεις ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν από τη στιγμή που θα πάρεις το πτυχίο σου. Από αυτή την σημαντική περίοδο της ζωής σου έχει εμπνευστεί η 7η τέχνη, με φοιτητικές κωμωδίες και κοινωνικά δράματα που έχουν μείνει στην ιστορία. Βλέποντάς τις, ιδίως όντας κι εσύ φοιτητής, σίγουρα θα ταυτιστείς!

A Beautiful Mind (2001)

Βιογραφικό δράμα για την ζωή του ιδιοφυούς μαθηματικού John Forbes Nash, Jr. (τον οποίο υποδύεται ο Russell Crowe) που πάλευε πάνω από 30 χρόνια να νικήσει την σχιζοφρένεια του αποδεικνύοντας πόσα μπορεί να καταφέρει ο άνθρωπος με το μυαλό και τη δύναμη της θέλησής του, ξεπερνώντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Nash, σε ηλικία μόλις 22 ετών και φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, τόλμησε μέσω της θεωρίας των παιγνίων να αμφισβητήσει την οικονομική ορθοδοξία τουλάχιστον τριών αιώνων και να ανατρέψει τις βεβαιότητες για την ικανότητα της αγοράς να αυτορρυθμίζεται.

Freedom Writers (2007)

Η Hilary Swank στον ρόλο της νεοδιόριστης καθηγήτριας Erin Gruwell, που αναλαμβάνει να διδάξει σε μαθητές που προέρχονται από δύσκολα κοινωνικά στρώματα και τους μεταλαμπαδεύει τη χαρά της μάθησης και της συγγραφής. Θα υπερβεί την οργή και το μένος των άλλων καθηγητών και θα καταφέρει να αλλάξει την ζωή των μαθητών, δίνοντάς τους ελπίδα για το μέλλον.Αληθινή ιστορία που επικεντρώνεται στη δύσβατη επιτυχία, με υπέροχες ερμηνείες.

21 (2008)

Ο Micky Rosa (Kevin Spacey) δεν είναι ένας απλός καθηγητής μαθηματικών. Συνεργάζεται με μια επίλεκτη ομάδα φοιτητών με στόχο να τινάξουν τη μπάνκα στον αέρα! Στόχος είναι τα καζίνο του Λας Βέγκας και το σύστημα είναι απολύτως… μαθηματικό. Οι φοιτητές του Choi, Fisher, Kianna και Jill, είναι πολύ καλοί με τους αριθμούς, αλλά το πραγματικό αστέρι είναι ο καινούριος στο κόλπο, Ben (Jim Sturgess), ο οποίος δέχεται με βαριά καρδιά την πρόταση του καθηγητή του, καθώς έτσι πιστεύει ότι θα μπορέσει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα που θα του εξασφαλίσουν την είσοδο στο Harvard.

The Theory of Everything (2014)

Η εκπληκτική ανθρώπινη ιστορία ενός από τα μεγαλύτερα μυαλά που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, του Stephen Hawking, ξεδιπλώνεται στην κινηματογραφική βιογραφία του, εστιάζοντας στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια λόγω της ασθένειάς του. Τον ακολουθούμε από το 1963, όπου σπουδάζει στο Κέιμπριτζ και ερωτεύεται τη συμφοιτήτρια και μετέπειτα σύζυγό του Jane, μέχρι τη συνεχιζόμενη, από τα 21 του χρόνια έως και σήμερα, μάχη του, μετά τη διάγνωσή του με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, καθιστώντας τον ολοκληρωτικά παράλυτο. Μια ταινία ύμνος στην δύναμη ψυχής ενός σπουδαίου επιστήμονα που, όντας σωματικά ανήμπορος, συνέχισε να αναζητά τη μία και μοναδική αιτιολογική εξίσωση για το Σύμπαν και τον Χρόνο.