Μαγικοί τρόποι για να μην αδειάζει ποτέ το πορτοφόλι σου… δηλαδή, σχεδόν ποτέ!


Έφτασε η ανθρωπότητα στο διάστημα, βρήκε νερό σε άλλους πλανήτες, αλλά ακόμη διερευνάται πώς μπορεί ένας φοιτητής να διαιρέσει δια του 500 το χαρτζιλίκι των 200 ευρώ του μήνα (και πολλά λέμε!) που του μένουν αφού πληρώσει νοίκι-φως-νερό-τηλέφωνο. Με δεδομένα ότι: 1) δεν γίνεται να φωτοτυπηθούν τα χρήματα (νόμιμα, έστω), 2) τα χαρτονομίσματα της Μονόπολης δεν περνούν στην πραγματική ζωή και 3) δεν ανταλλάσσονται προϊόντα και υπηρεσίες με αγάπη και ευχές, συνεπώς καλείται ο φοιτητής να εφεύρει τρόπους για να γλιτώσει όσα χρήματα μπορεί δίχως δεν χρειάζεται να κλειστεί στο σπίτι του και να τρέφεται εφ όρου ζωής με στραγάλια...

 

Μετακινήσεις με τα πόδια-ποδήλατο: Κατ’ αρχήν γλιτώνεις τη συνδρομή στο γυμναστήριο, σφίγγει το κορμί, αποκτάς και ευεξία. Για κοντινές αποστάσεις μην χρησιμοποιείς συχνά ταξί, μπορείς να περπατήσεις και-σε περιπτώσεις κίνησης-θα δεις ότι ίσως φτάσεις πολύ πιο σύντομα περπατώντας. Όσο για το ποδήλατο, επίσης μιλάμε για λογικές διαδρομές και όχι για Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Σε αρκετές πόλεις στην Ελλάδα έχουν διαμορφωθεί δίκτυα ποδηλατοδρόμων και οργανώνονται μέχρι και ομάδες ποδηλατιστών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς όχι μόνο να γλιτώσεις χρήματα και να γυμναστείς, αλλά και να αναπτύξεις τις γνωριμίες σου!

Πάσο: Όταν θα πάρεις πτυχίο θα είναι ένα από τα πράγματα που θα σου λείψουν, οπότε εκμεταλλεύσου το τώρα που μπορείς. Τσέκαρε πού έχεις εκπτώσεις, για φαγητό μέχρι και οικονομικά πακέτα στην κινητή τηλεφωνία. Υπάρχουν και μέρη που σου επιτρέπουν δωρεάν πρόσβαση με την επίδειξη του πάσου, συνεπώς φρόντισε να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα προνόμια που σου προσφέρει. Μπορείς να ταξιδέψεις, να μάθεις ξένες γλώσσες και να αγοράσεις σε πολύ καλή τιμή εμπειρίες που θα σου μείνουν για πάντα!

oikonomia750.jpg ISIC Card: Η International Student Identity Card (ISIC) είναι η φοιτητική ταυτότητα που αναγνωρίζεται σε ολόκληρο τον κόσμο και σε συμφέρει να την εκδόσεις κυρίως εάν ταξιδεύεις. Προσφέρει εκπτώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε εισιτήρια μουσείων, θέατρα και κινηματογράφους, θεάματα, μπαρ, εστιατόρια, καταστήματα ρούχων / αθλητικών, ξενοδοχεία, camping, λεωφορεία, τραίνα,  καράβια,  αεροπλάνα κ.α ισχύει για 16 μήνες με ετήσια συνδρομή μόλις 15 Ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες: www.isicgreece.gr

Online ανταλλαγές και προσφορές: Εάν χρειάζεσαι κάτι μην βιαστείς να αγοράσεις. Υπάρχουν ιστοσελίδες (όπως το xariseto.gr και swapp.gr),  όπως και σελίδες στα social media, όπου μπορείς είτε να βάλεις αγγελία είτε να αναζητήσεις αυτό που θέλεις μέσα από μια πληθώρα επιλογών, από μεταχειρισμένα κινητά μέχρι έπιπλα και συσκευές για το φοιτητικό σου σπίτι. Επίσης, υπάρχουν ιστοσελίδες που φημίζονται για τις προσφορές τους και σου προτείνουμε να τις ψάξεις πριν προβείς σε κάποια αγορά. Το διαδίκτυο είναι ένα πολύ εύχρηστο μέσο για να γλιτώσεις αρκετά χρήματα!

Περιόρισε το delivery: Δεν είπαμε να μην φας ποτέ σουβλάκι, αλλά εάν τρως κάθε μέρα υπολόγισε πόσα ξοδεύεις το μήνα! Είναι πολλά, το ξέρουμε. Αν η μαγειρική σου φαίνεται ισότιμη με την αστροφυσική, σου υπενθυμίζουμε ότι είναι θέμα συνήθειας και εξάσκησης. Άλλωστε υπάρχουν εύκολες και γρήγορες συνταγές που θα σε γλιτώσουν από τα περιττά έξοδα και θα ενισχύσουν την υγεία σου. Επίσης, μην ξεχνάς και το φαγητό στην λέσχη. Μπορεί να απέχει πολύ από το ιδανικό σπιτικό φαγητό αλλά είναι μια σίγουρη οικονομική λύση.