Πέρασες σε ξένη πόλη; Δεν έχεις ιδέα πως να φτιάξεις τον προϋπολογισμό σου για τα πήγαινε έλα στο σπίτι; Μην ανησυχείς, υπάρχουν κάποιοι που είναι κοντά στους νέους και θα τους μάθεις από εμάς.


Να, λοιπόν, που το 2016 σε βρίσκει φοιτητή και μάλιστα σε μια ξένη πόλη! Και μπορεί η τελευταία μέρα στο Λύκειο να φαντάζει πολύ μακρινή αλλά παραδέξου το, είχε μεγάλες συγκινήσεις και την ακολούθησαν ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές. Μετά από το βάσανο των Πανελληνίων, κατάφερες και σήμερα είσαι πρωτοετής φοιτητής, με το δικό σου σπίτι, μακρυά από τους δικούς σου.

Η νέα σου ζωή έχει διάβασμα, νέα προγράμματα, καθάρισμα, σιδέρωμα, νέους φίλους. Έχει όλο το πακέτο της ενήλικης ζωής που εκτός από ωραία πράγματα περιλαμβάνει κάποια λιγότερο ευχάριστα και εννοείται κάτι δύσκολο: τα έξοδα. Στο εξής, παράλληλα με τα διαβάσματά σου, χρειάζεται να κάνεις σωστούς υπολογισμούς σε όλα. Στο πόσους καφέδες πίνεις, στο πόσα ξοδεύεις για ρούχα και φυσικά στο πως θα καταφέρεις να μαζεύεις χρήματα για να πηγαίνεις κάθε τόσο στο πατρικό σου, να βλέπεις τους αγαπημένους σου. Με κάτι γρήγορους υπολογισμούς, μιλάμε για περίπου 7-8 ταξίδια το χρόνο. 

 

foititikiin2.jpg

 

Αν σου φαίνεται βουνό το να σκεφτείς πώς να εξοικονομήσεις λεφτά εν μέσω εξεταστικών και ένα σωρό άλλων υποχρεώσεων που επιτάσσει η ηλικία σου, μην ανησυχείς. Στο κλίμα της σωστής φοιτητικής ζωής που η ανεμελιά πρέπει να παίζει σημαντικό ρόλο, είπαμε να σκεφτούμε και να βρούμε εμείς για σένα μερικούς τρόπους να απαλλαγείς από αυτόν τον πονοκέφαλο. Παρακάτω σου λέμε πως μπορείς να εξασφαλίσεις δωρεάν αεροπορικά για όλα σου τα φοιτητικά χρόνια.

1. Γράψε στον Άι Βασίλη

Επειδή γιορτές έχουμε και ποτέ δε ξέρεις, άρχισε να πιστεύεις πάλι στα θαύματα. Γράψε ένα γράμμα στον Άι Βασίλη και πες του το πρόβλημα σου. Ζήτησε του να έχεις αεροπορικά όλα σου τα φοιτητικά χρόνια, για να μπορείς να βλέπεις τους δικούς σου όποτε εσύ θες και όχι όποτε στο επιτρέπει η τρύπια τσέπη σου.

2. Μπες στο www.kontastousneous.gr

Αν πιστεύεις με σιγουριά ότι Άι Βασίλης δεν υπάρχει, τότε ψάξε για πρωτοβουλίες που κάνουν τη δουλειά του. Όπως το πρόγραμμα "Κοντά στους Νέους" . Η AEGEAN και η Olympic Air, για τέταρτη συνεχή χρονιά σου δίνουν την ευκαιρία να είσαι ένας από τους 250 πρωτοετείς φοιτητές -που σπουδάζουν σε ΑΕΙ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους- οι οποίοι θα έχουν δωρεάν μετακινήσεις για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους! Ναι, καλά κατάλαβες! Όσο διαρκούν οι υποχρεωτικές σπουδές σου, η AEGEAN και η Olympic Air θα σου προσφέρουν δωρεάν 8 αεροπορικά εισιτήρια απλής διαδρομής κάθε χρόνο! 

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο www.kontastousneous.gr. Εκεί θα βρεις όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και πληροφορίες για το πρόγραμμα και για να διεκδικήσεις μια θέση στους 250 πρωτοετείς που θα λάβουν φέτος μέρος στο πρόγραμμα «Κοντά στους Νέους». Μην χάνεις χρόνο, οι αιτήσεις λήγουν στις 30 Νοεμβρίου.

3. Πάρε κουμπαρά

Ένας παλιός και συμπαθητικός τρόπος να μαζέψεις λεφτά, είναι να έχεις ένα κουμπαρά και να ρίχνεις μέσα κάθε τόσο τα λεφτά που σου περισσεύουν ή που τελοσπάντων πάλεψες για να σου περισσέψουν. Κάνε μια χάρη σε ένα φίλο σου και πες του να σε ευχαριστήσει ρίχνοντας στο κουμπαρά σου κάτι, βάλε τα ρέστα του ντελίβερι, το χαρτζιλίκι της γιαγιάς. Πριν αποφασίσεις να φύγεις για το πρώτο ταξίδι - και μόνο τότε - άνοιξε για να δεις τι έχεις καταφέρει να συγκεντρώσεις. Για όλα τα πήγαινε - έλα δε θα σου φτάσουν, αλλά εντάξει, κάποια θα ταξίδια τα κάνεις "δωρεάν". 

 

foitikiiin.jpg 

Βασικά, μεταξύ μας τώρα. Το "Kοντά στους νέους" είναι η μόνη επιλογή. Μερικά κλικ και δωρεάν εισιτήρια για όλα τα φοιτητικά χρόνια. Άσε το 1 και το 3 και τρέξε γρήγορα να κάνεις δικά σου αυτά που προσφέρουν η AEGEAN και η Olympic Air.