Τι περίμενες πριν μπεις στο πανεπιστήμιο και τι πραγματικά συμβαίνει;


Όσο ήσουν στο Λύκειο το όνειρο της φοιτητικής ζωής ήταν ταυτόσημο με την απόλυτη ανεξαρτησία. Λίγο το βεβαρημένο σχολικό πρόγραμμα και η συμβίωση με τους γονείς που συνήθως γίνεται πιο δύσκολη στην εφηβεία, βάλε και τον κινηματογράφο που τα παρουσιάζει όλα χιουμοριστικά και εύκολα. Εν ολίγοις, άλλα φανταζόσουν και άλλα τελικά αντιμετωπίζεις στην φοιτητική σου ζωή, που είναι υπέροχη, έχει όμως και τις δυσκολίες της, αλλά μην ξεχνάς το σημαντικότερο: Μπορεί να μην είναι μυθική, είναι όμως όλη δική σου!

Μύθος#1: Οι πανελλήνιες είναι οι πιο δύσκολες εξετάσεις!

Πρόκειται για το στάνταρ κλισέ που συνοδεύει κάθε πρωτοετή από το Λύκειο στο πρώτο έτος της σχολής.. όπου και καταρρίπτεται. Δυστυχώς, σίγουρα μετά από την 1η εξεταστική, οι πανελλαδικές θα σου φαίνονται παιχνίδι και θα απορείς πως πρέπει σε μικρότερο χρονικό διάστημα να διαβάσεις περισσότερη ύλη από εκείνη που είχες στην Γ’ Λυκείου! Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεσαι, θα το καταφέρεις.

Μύθος #2: sex, sex, sex, sex!

Προφανώς είναι πιο εύκολο να κάνεις σεξ από την στιγμή που γνωρίζεις συνεχώς καινούριους ανθρώπους. Ωστόσο, η σεξουαλική σου απήχηση δεν θα πολλαπλασιαστεί εις τη νιοστή επειδή ξαφνικά βρέθηκες να φοιτάς σε μια σχολή, ούτε το κινητό σου θα χτυπά κάθε λεπτό με προσκλήσεις για νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες. Σίγουρα θα το ζήσεις, θα υπάρξουν οι περιπτώσεις που θα απογοητευθείς, μέχρι που θα ερωτευτείς κιόλας. Μόνο μην περιμένεις να είναι η φοιτητική σου ζωή βγαλμένη από το youporn!

mythsandfacts750.png

 

Μύθος #3: Η φοιτητική ζωή είναι κάτι σαν το “Eurotrip”!

Έχεις ακούσει χιλιάδες φοιτητικές ιστορίες  με μνημειώδη ξενύχτια, έξαλλα πάρτι, επικά ταξίδια και κινηματογραφικές στιγμές. Η πραγματικότητα, όμως, δεν είναι τόσο εξιδανικευμένη, διότι για όλα αυτά υπάρχει κάποιο όριο, είτε στις παρέες, είστε στο πορτοφόλι σου.  Τη στιγμή που θα γυρίσεις στην Αθήνα από το τρελό σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη (δεν συζητάμε καν για πιο μακριά) με την παρέα σου, θα βιώσεις το μάθημα που παίρνει κάθε φοιτητής: «ζήσε τον υπόλοιπο μήνα με σκέτα μακαρόνια».

Μύθος#4: Εκατοντάδες νέοι φίλοι!

Θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους και θα δημιουργήσεις καινούριες παρέες, αυτό είναι σίγουρο. Εάν, όμως, φαντάζεσαι τον εαυτό σου να βγαίνει το σαββατόβραδο με λαοθάλασσα πίσω σου, ξέχασέ το. Σε περιμένουν νέοι φίλοι και θα δεις ότι στο τέλος θα μείνουν οι λίγοι και καλοί, με τους οποίους θα σε δένουν πάντα οι μοναδικές στιγμές (όσο δύσκολες κι αν σου φανούν στην αρχή) της φοιτητικής σου ζωής!