Μας μιλάει για το Πάμε Στάση, την εφαρμογή για ειδοποιήσεις άφιξης των λεωφορείων & τρόλεϊ σε πραγματικό χρόνο .


Στις περισσότερες Ευρωπαϊκές πόλεις, τα ΜΜΜ είτε περνάνε με ακρίβεια λεπτού στην ώρα που υπάρχει τοιχοκολλημένη στις στάσεις, είτε υπάρχει η τηλεματική που σε ειδοποιεί την ώρα άφιξης. Στην Αθήνα, η τηλεματική ήρθε με χαρακτηριστική καθυστέρηση και παρόλο τα προβλήματα που έχει, έχει βοηθήσει σημαντικά στην καθημερινότητα των πολιτών. Με την εφαρμογή Πάμε Στάση ο επιβάτης μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις για την άφιξη των λεωφορείων και τρόλεϊ σε πραγματικό χρόνο ώστε να βγαίνει στη στάση και να μην ξοδεύει άσκοπες ώρες αναμένοντας στη στάση, κερδίζοντας χρόνο στην καθημερινότητα του. Για το Πάμε Στάση, μιλήσαμε με το Δημήτρη Καρκάνα. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Η ταλαιπωρία και το χάσιμο του χρόνου στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ έδωσε το ερέθισμα στην ομάδα για να δημιουργήσει μία εφαρμογή που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των επιβατών των ΜΜΜ της Αττικής. Η προσδοκία μας είναι να αποκτήσει όλη η Ελλάδα μία εφαρμογή που θα ενσωματώσει όλα τα ΜΜΜ και να γλιτώνει τους επιβάτες από πολύτιμο χρόνο αναμονής στις στάσεις.

pamestasi2.jpg

Η εφαρμογή απευθύνεται σε όλους τους επιβάτες των λεωφορείων και τρόλεϊ της Αττικής. Στον φοιτητή που πάει καθημερινά στη σχολή του, στον εργαζόμενο που κατευθύνεται προς την εργασία του και σε όλους εκείνους που δεν έχουν ιδιωτικό όχημα για τις μετακινήσεις τους. Το όφελος του επιβάτη είναι ότι μπορεί να περιμένει από τον καναπέ του σπιτιού του ή από το γραφείο του και να ειδοποιηθεί όποτε επιθυμεί για το πότε ακριβώς το όχημα πλησιάζει τη στάση του ώστε να μην ξοδεύει τον χρόνο του αναμένοντας άσκοπα στη στάση. Παράλληλα, μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και γρήγορα για όλα τα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ. Τέλος,  ο επιβάτης μπορεί να βλέπει όλες τις αγαπημένες του στάσεις με ένα κλικ!

pamestasi3.jpg


Ο στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε όλα τα ΜΜΜ στην Αττική. Ύστερα, να επεκταθούμε σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όραμα μας είναι οι επιβάτες των ΜΜΜ της Ελλάδος να μας εμπιστεύονται ως την πρώτη επιλογή τους στη καθημερινή μεταφορά τους.

Στην ομάδα μας απασχολούνται 7 άτομα όλα στην Αθήνα, προς το παρόν, εθελοντικά και παράλληλα με την εργασία τους.

pamestasi5.jpg

Η υλοποίηση της ιδέας μας ήρθε μετά από 6 μήνες, επειδή συνέβαινε παράλληλα με την κύρια απασχόλησή μας, καθώς δεν είχαμε κάποια χρηματοδότηση ώστε να αφιερωθούμε εξ ολοκλήρου σε αυτό.

Οι σύγχρονες προκλήσεις για μία επιχείρηση ή ιδέα, είναι ότι στο ξεκίνημα της πρέπει να υπάρχει ένα αρχικό κεφάλαιο και για την ίδρυση της απαιτείται γραφειοκρατία και υψηλή φορολογία.

Γυρνώντας πίσω στο χρόνο, δεν θα υπήρχε κάτι που θα αλλάζαμε. Σε 5 χρόνια, ιδανικά, θα θέλαμε να έχουμε επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Σε αυτήν την εποχή που ζούμε, οι νέοι φτάνοντας σε αδιέξοδο από την ανεργία και τον χαμηλό μισθό προσπαθούν να βρουν διέξοδο δημιουργώντας καινοτόμες ιδέες.
Πιστεύουμε πως όταν κάποιος έχει κάποια ιδέα, θα πρέπει να την επικοινωνήσει με το περιβάλλον του και να τολμήσει να την προχωρήσει προς υλοποίηση γιατί μία ιδέα αρκεί για να αλλάξει τον κόσμο!
 
https://pamestasi.gr

pamestasi6.jpg