Μας μιλάει για το MyJobNow, την online πλατφόρμα που βοηθάει επιχειρήσεις εστίασης να προσλάβουν προσωπικό.


Τον Στέφανο Κατσίμπα τον είχα γνωρίσει ως μέλος των Venture Friends. Πριν από λίγο καιρό είχα πληροφορηθεί ότι είχε αποχωρήσει από τους Venture Friends, και είχε ιδρύσει μια δικιά του startup το MyJobNow, την online πλατφόρμα που βοηθάει επιχειρήσεις εστίασης και καταστήματα λιανικής να προσλάβουν προσωπικό. Μέσα στην εφαρμογή του MyJobNow εργοδότες και υποψήφιοι εργαζόμενοι μπορούν να συνδεθούν και να ανακαλύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με απλό και άμεσο τρόπο. Εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του MyJobNow, με 1,000 καινούργιες θέσεις εργασίας να ανεβαίνουν κάθε μήνα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έχοντας πάρει πρόσφατα και μια σεβαστή χρηματοδότηση, βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Στέφανο Κατσίμπα για το MyJobNow. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Στις προηγούμενες θέσεις εργασίας που είχαμε με τον Αγαμέμνων Παπάζογλου (co-founder), ήταν δουλειά μας να μελετάμε επιχειρηματικά μοντέλα στον κλάδο της τεχνολογίας. Τον Δεκέμβριο του 2017, μελετήσαμε ένα παρόμοιο επιχειρηματικό μοντέλο στο Λονδίνο και αποφασίσαμε να δούμε εάν η Ελληνική αγορά μπορεί να το στηρίξει. Έτσι, αφού η πρώτη μελέτη επιβεβαίωσε τις υποψίες μας, δημιουργήσαμε την πρώτη ομάδα με τους Χρήστο Κοψιδά και Ιωάννη Γιαζλά για να φτιάξουμε ένα πρώιμο προϊόν. Λίγο αργότερα προστέθηκε στην ομάδα μας ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης. Εργαστήκαμε τα Σαββατοκύριακα και τα βράδια για να βγάλουμε το πρώιμο προϊόν τον Μάρτιο για να δοκιμάσουμε και απτά την ιδέα.

Το MyJobNow βοηθάει υποψήφιους εργαζομένους και επιχειρήσεις στους κλάδους της εστίασης, λιανικής και τουρισμού να συνδεθούν και να συνάψουν επαγγελματικές σχέσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι κάνουν αιτήσεις σε εταιρείες με βάση τα ενδιαφέροντα τους, την τοποθεσία του και συνομιλούν με τους εργοδότες μέσα από την εφαρμογή. Το αποτέλεσμα σε αυτό είναι πως οι εργοδότες μπορούν να βρουν κατάλληλο προσωπικό εύκολα και γρήγορα, ενώ οι υποψήφιοι βρίσκουν δουλειά μέσα από το MyJobNow.

 

myjobnow2.jpg

Το όραμα του MyJobNow είναι να γίνει η μοναδική λύση για εργοδότες που θέλουν καλό προσωπικό άμεσα και παράλληλα να βοηθήσει υποψηφίους να βρουν δουλειά άμεσα στους κλάδους τους οποίους δραστηριοποιούμαστε.

Το MyJobNow αποτελείται από μια ομάδα 12 ατόμων σε διάφορά τμήματα (marketing, tech, sales, support κλπ) και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην ζήτηση της αγοράς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο τρόπος εργασίας έχει σίγουρα αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Η τεχνολογία αυξάνει την παραγωγικότητα σε μεγάλο βαθμό και έτσι μπορούμε να εξυπηρετούμε χιλιάδες υποψηφίους και εργοδότες με την τωρινή ομάδα.

Στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα ο χρόνος έναρξης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία που τελικά λύνεται. Ούτε και ο μεγάλος συντελεστής φορολογίας είναι αποθαρρυντικός για εταιρείες που μεγαλώνουν με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης και δεν έχουν κερδοφορία. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές και οι έμμεσοι φόροι που προκύπτουν. Καθώς καθιστούν δυσβάσταχτο το κόστος ενός καλού/έμπειρου – ακριβού υπαλλήλου για μια startup.
 
Οι επιχειρήσεις στη σημερινή εποχή προσαρμόζονται στην τεχνολογία και πως θα χρησιμοποιήσουν τα νέα μέσα για να αυξήσουν τα έσοδα τους με καλύτερο optimization πωλήσεων αλλά και νέα κανάλια εύρεσης πελατών μέσω digital marketing. Παράλληλα, για να ελαχιστοποιήσουν τα κόστη τους αυτοματοποιώντας διαδικασίες. Η επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι οι σύγχρονες προκλήσεις.
 
Εάν γυρνούσα πίσω το χρόνο δεν θα έκανα κάτι διαφορετικά. Σε διάστημα 5 ετών, θέλω να συνεχίσω να λύνω προβλήματα σε καθημερινή βάση, αλλά σε άλλο scale. Θα ήμουν χαρούμενος εάν το MyJobNow έχει παρουσία σε πολλές χώρες ως market leader.
 
H κρίση δεν δημιουργεί ευκαιρίες. Υπάρχουν μερικές νησίδες ταλέντου αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας είναι η εξαίρεση (δυστυχώς). Στην Ελλάδα – δυστυχώς – υπάρχει μία μεγάλη μάζα νέων ανθρώπων που δεν έχουν δεξιότητες που θέλει η αγορά και όσο η αγορά δεν εξελίσσεται με τους ρυθμούς του εξωτερικού αυτό το χάσμα δεξιοτήτων μεγαλώνει. Η συμβουλή μου για κάποιον που βγαίνει στην αγορά είναι να κάνει αυτό που του αρέσει, να μπει σε βάθος και να το κάνει καλά.  
 

www.myjobnow.com