Μας μιλάει για το batapo, όπου οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες προωθούν την μουσική τους και κλείνουν μόνοι τους τις συναυλίες.


Ο μουσικός ήταν ένα από τα πρώτα επαγγέλματα που “χτυπήθηκαν” με την εμφάνιση του internet. Το τραγούδι έπαψε να είναι προϊόν προς πώληση και η μουσική βιομηχανία βρέθηκε σε αδιέξοδο. Παρόλα αυτά η μουσική δεν σταμάτησε. Ο Γιάννης Αθανασιάδης, μουσικός στην εφηβεία του, είδε από πρώτο χέρι την αρχή μιας νέας ιδέας. Ο μουσικός να μπορεί να διανέμει δωρεάν την μουσική του στο internet για να αποκτήσει κοινό· και να εστιάσει τα έσοδα του στις συναυλίες. Έτσι στις αρχές του 2016 αποφάσισε να φτιάξει το batapo. Για το batapo μιλήσαμε με τον Γιάννη Αθανασιάδη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

Σήμερα σχεδόν όλοι οι νέοι καλλιτέχνες δηλώνουν ανεξάρτητοι και στηρίζονται οικονομικά στις συναυλίες τους. Από την άλλη μεριά όμως, οι πλατφόρμες του internet ακόμη ψάχνουν τρόπους για να πουλήσουν το τραγούδι, αφήνοντας στην άκρη τις συναυλίες που είναι η βασική ανάγκη των καλλιτεχνών. Έτσι στις αρχές του 2016 αποφάσισα να φτιάξω το batapo. Το batapo είναι μια ιστοσελίδα music player/concert map, όπου οι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες προωθούν την μουσική τους και κλείνουν μόνοι τους τις συναυλίες τους μέσω της πλατφόρμας.

Πως κλείνουν συναυλίες:

Οι καλλιτέχνες βάζουν αγγελίες για το “πότε και που” είναι διαθέσιμοι και επιχειρήσεις όπως bar, club κτλ τους προσκαλούν.

Στόχος του batapo είναι να βοηθήσει τους καλλιτέχνες να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερα live, διασφαλίζοντας ευέλικτες οικονομικές συμφωνίες μεταξύ αυτών και των επιχειρήσεων.

 

batapo2.jpg


Δουλεύω μόνος στο project. Προσπάθησα από την πρώτη στιγμή για επένδυση αλλά η καλύτερη απάντηση που πήρα ήταν: Καν’ το, βγάλε τα πρώτα κέρδη και μιλάμε. Και αυτό αποφάσισα να κάνω.

Με βάση την εμπειρία μου μπορώ να πω ότι η Ελλάδα δεν δίνει κίνητρα στους νέους επιχειρηματίες. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο το κράτος και το φορολογικό σύστημα. Το θέμα είναι ότι τελικά η επανάσταση των startup δεν ήρθε ποτέ στην χώρα μας και απ’ όσο ξέρω ούτε στην Ευρώπη.

Αν ήταν να πω κάτι σε κάποιον που ξεκινάει τώρα, θα του έλεγα ότι στην Ελλάδα δεν θα βρει χρήματα για να φτιάξει το προϊόν. Θα πρέπει να το φτιάξει και να το πουλήσει μόνος του. Ακούγεται δύσκολο και ίσως απογοητευτικό, όμως πλέον πιστεύω ότι είναι καλύτερα έτσι. Το βλέπω σαν ένα βασικό στάδιο που πρέπει να περάσουμε όλοι οι επιχειρηματίες.

https://batapo.com

batapo3.jpg