Μας μιλάει για την Knifeprint που προσφέρει μια καινοτόμο λύση στα προβλήματα της τέχνης της μαχαιροποιίας.


Η Knifeprint ιδρύθηκε από τους Κώστα Αργυρόπουλο Καζάκη (CEO), Νίκο Παναγόπουλο (COO) και Γιώργο Τσανακτσίδη (CTO). Όντας και οι τρεις φοιτητές πληροφορικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατάφεραν σε μικρό χρονικό διάστημα να αναπτύξουν ένα επαγγελματικό λογισμικό που ήδη χρησιμοποιούν εκατοντάδες χρήστες. Το τελευταίο έτος χρειάστηκε να αφήσουν τις οικογένειες, τις σπουδές και τους φίλους τους στη Θεσσαλονίκη για να μετακομίσουν στην Αθήνα και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Enter Grow Go της Eurobank. Για την Knifeprint μιλήσαμε με τον Νίκο Παναγόπουλο. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.
 
Την Knifeprint την εμπνεύστηκε ο Κώστας. Μέσω της οικογενειακής του επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τομέα της μαχαιροποιίας, γνωρίζει από πρώτο χέρι αυτή την τέχνη. Με αυτή την εμπειρία αλλά και τις ποικίλες γνώσεις που έχει στην ανάπτυξη λογισμικού και το ταλέντο του στην επιχειρηματικότητα σχεδίασε την πλατφόρμα της Knifeprint, δίνοντας λύση σε κάποια σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαχαιροποιοί. Και από την άνοιξη του ‘16, μαζί με τους δύο συνεργάτες του, αναπτύσσουν με αφοσίωση αυτήν την πλατφόρμα, η οποία θα λύσει τα προβλήματα αλλά και θα εκσυγχρονίσει την παραδοσιακή τέχνη της μαχαιροποιίας.

H πλατφόρμα του Knifeprint στοχεύει κυρίως στους επαγγελματίες και χομπίστες μαχαιροποιούς, καθώς και σε αυτούς που ονειρεύονται να ασχοληθούν με την τέχνη αλλά ποτέ δεν είχαν την ευκαιρία. Η Knifeprint εισάγει μοντέρνες τεχνολογίες και επιχειρηματικά μοντέλα σε μια αρχαία τέχνη, εκσυγχρονίζοντας την. Καθιστούμε την ενασχόληση με την μαχαιροποιία ευκολότερη, φθηνότερη και πιο αποδοτική.

Knifeprint2.jpg

 
Στόχος της Knifeprint είναι να αναγνωριστεί η αξία και η ανώτερη ποιότητα των χειροποίητων μαχαιριών έναντι των μαχαιριών μαζικής παραγωγής. Με τη Knifeprint, οι μαχαιροποιοί θα κατασκευάζουν μαχαίρια υψηλότερης ποιότητας με λιγότερο κόπο. Επίσης η εταιρεία στοχεύει να κάνει τη τέχνη της μαχαιροποιίας γνωστή σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο κοινό.

Knifeprint3.jpg

 
Παρόλο το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, προγράμματα επιχειρηματικότητας, όπως το EGG, δίνουν ελπίδα και κίνητρο στους νέους επιχειρηματίες να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Η ελληνική κοινότητα νεανικής επιχειρηματίας υπάρχει παντού, και μόλις κάποιος την γνωρίσει θα αλλάξει αμέσως η άποψη του για το μέλλον της χώρας και τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Χάρη στη καθοδήγηση και τις παροχές του προγράμματος EGG η Knifeprint δεν αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες με τη περιβόητη Ελληνική γραφειοκρατία. Σίγουρα αν ξεκινούσαμε μόνοι μας τις ίδιες διαδικασίες, η εμπειρία μας θα ήταν πολύ διαφορετική.

Οι επιχειρήσεις πλέον ανταγωνίζονται σε μια παγκόσμια αγορά. Πρόκληση για κάθε επιχείρηση είναι να μην χαθεί σε αυτό το χάος και να ξεχωρίσει. Πρέπει να είναι έτοιμη να αποτύχει και να προσαρμόσει το πλάνο της σε συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα.

Είναι πολύ νωρίς για την Knifeprint ώστε να αναλύσουμε λάθη του παρελθόντος. Σίγουρα σε έναν χρόνο θα έχω πολλά να πω για αυτό το θέμα.

Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες που δεν υπήρχαν προηγουμένως, αφού αναταράσσει τα δεδομένα. Οι ανάγκες της αγοράς αλλάζουν. Επίσης η κρίση αναγκάζει τους ανθρώπους να γίνουν πιο δημιουργικοί και ανταγωνιστικοί. Πιστεύω ότι όποιος βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας πρέπει να είναι έτοιμος να προσαρμοστεί σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, να γνωρίζει καλά ότι ρισκάρει κάτι ώστε να κερδίσει κάτι παραπάνω και να μη φοβάται την αποτυχία.

www.knifeprint.com