Μας μιλάει για το Το D-Tangle το gadget που λύνει το πρόβλημα με τα μπερδεμένα ακουστικά.


Συνηθίζω στον πρόλογο να γράφω μια σύντομη εισαγωγή σχετικά με το τι κάνει η εταιρεία που κάνω την συνέντευξη. Λένε ότι μια φωτογραφία είναι ίσον με 1000 λέξεις, οπότε πιστεύω ότι η παρακάτω φωτογραφία αποτυπώνει ακριβώς το πρόβλημα που θέλει να λύσει η Χριστίνα Nicholson. Για την ιδέα πίσω από το D-Tangle μιλήσαμε με την Χριστίνα Nicholson. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 

DTangle5.jpg

Από προσωπική εμπειρία ήρθε η δημιουργία του προϊόντος D-Tangle. Συγκεκριμένα πάντα έχω τα ακουστικά μου στην τσάντα μου και πάντα μπλέκονται. Μια μέρα ήμουνα βιαστική και προσπαθώντας να τα ξεμπλέξω κατά λάθος τα έσπασα (για πολλοστή φορά). Τότε ήταν που μου ήρθε η ιδέα για το D-Tangle και πόσο βολικό θα ήταν να υπήρχε ένα gadget που θα μπορούσε να μου αποθηκεύει τα ακουστικά μου και να μου τα κρατά ξεμπερδεμένα  για πάντα. Στην αρχή νόμιζα ότι θα ήταν κάτι εύκολο. Πίστευα ότι απλώς θα έβρισκα μια εταιρεία και να τους έλεγα την ιδέα μου και μετά απλώς θα έβαζα το προϊόν Alibaba ή Amazon και να το πουλώ από εκεί. Τελικά καμία σχέση αφού μέχρι να φτάσω στο τελικό προϊόν χρειάστηκε να βρεθεί η κατάλληλη ομάδα αλλά και να παρθούν τα κατάλληλα νομικά πλαίσια. Η διαδικασία πήρε αρκετό καιρό αλλά και είδα ότι τα online sales δεν είναι τόσο εύκολο αν δεν υπάρχει brand awareness και σωστό marketing. Για αυτό και πήγα σε αρκετές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο αλλά και τώρα το προϊόν βρίσκεται όχι μόνο online αλλά και σε καταστήματα.

Το D-Tangle απευθύνετε σε όλους που έχουν ακουστικά και βαρεθήκανε συνέχεια να τα ξεμπερδεύουνε. Με το να αγοράσουν το D-Tangle μπορούν να τοποθετήσουν τα ακουστικά τους μέσα στο gadget και με το πάτημα του κουμπιού θα εισχωρήσουνε μέσα. Έτσι τα ακουστικά τους θα είναι πάντα ξεμπλεγμένα αλλά και ασφαλισμένα.

DTangle4.jpg


Η επιχείρηση θέλει να δημιουργεί προϊόντα που θα ευκολύνουν την καθημερινότητα του ανθρώπου. Το πρώτο προϊόν είναι το D-Tangle. Τέλος του 2017 θα λανσάρουμε το D-Tangle Plus όπου και είναι παρόμοιο gadget αλλά για πιο μεγάλα σύρματα όπως USB’s & chargers. Αρχές του 2018 θα λανσάρουμε το AirBand που έχει να κάνει με ασύρματη τεχνολογία.

DTangle2.jpg


Οι συνεργάτες μας είναι όλοι outsourced. Το εργοστάσιο είναι στην Κίνα όπου και γίνεται η κατασκευή του προϊόντος. Οι αποθήκες βρίσκονται στην Κίνα, Κύπρο και Αμερική. Οι μηχανικοί μας βρίσκονται Ινδία ενώ το marketing είναι εταιρείες σε κάθε χώρα που πληρώνουμε για να αναλαμβάνουν την διαφήμιση του D-Tangle. Οι πωλήσεις του D-Tangle γίνονται online και σε καταστήματα.

Κατάγομαι από την Κύπρο. Στην Κύπρο γενικά είμαστε αρκετά πίσω σε θέμα start ups αλλά το θετικό είναι ότι τώρα προσπαθούν όλοι να προωθήσουν το start up notion. Τα υπουργεία προσπαθούν να βοηθήσουν μέσω κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα πανεπιστήμια άρχισαν και βοηθούν πάρα πολύ με το να βοηθούν μαθητές που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες αλλά και τους το παροτρύνουν συνεχώς. Επίσης πολλοί έχουν τις δικές τους start ups και επιδιώκουν να βοηθήσουν και άλλους να προχωρήσουν με τις ιδέες τους.

DTangle3.jpg

 

Ως σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις πιστεύω ότι είναι τα ακόλουθα:
1) Χρήματα: Υπάρχουν γενικά πολλά ταλέντα εκεί έξω αλλά χωρίς τα χρήματα να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.
2) Σωστή ομάδα: Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η σωστή ομάδα για να προχωρήσει η εταιρεία μπροστά!

Ναι, αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα έκανα μερικά πράγματα διαφορετικά αφού αρκετές φορές ήμουν παρορμητική ενώ ορισμένες αποφάσεις δεν έπρεπε να παρθούν έτσι όπως παρθήκαν. Αλλά έμαθα από τα λάθη μου και για αυτό δεν θα τα ξανακάνω. Σε 5 χρόνια βλέπω την εταιρεία να έχει ακόμη περισσότερα προϊόντα στην γκάμα της!

Ναι, φυσικά η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες! Πιστεύω ότι με την κρίση και πολλές φορές με την ανεργία οι άνθρωποι έχουν περισσότερο χρόνο να σκεφτούν καθαρά. Γενικά οι κοινωνία μας πολλές φορές βάζει τον άνθρωπο σε μια ρουτίνα, να πηγαίνει σε μια δουλειά 9-6 και μετά σπίτι στην οικογένεια ξεχνώντας όμως τι πραγματικά τον κάνει χαρούμενο. Με την ανεργία ή την κρίση γενικά έχει χρόνο να σκεφτεί και να ακολουθήσει τα όνειρα του. Άρα πιστεύω ότι σίγουρα η κρίση στο τέλος θα βοηθήσει στο να βγει κάτι πολύ καλό! Απλώς πρέπει να το κυνηγάμε από πίσω το όνειρο και σίγουρα αν επιμένουμε θα βγει αληθινό!

www.d-tangled.com