Μας μιλάει για το pouliseto, την εφαρμογή που ήρθε για να κάνει εύκολες και πρακτικές τις αγοραπωλησίες μέσω Internet.


Πρόσφατα μιλούσα με ένα φίλο που μου έλεγε ότι ξεκαθάριζε την αποθήκη του πεθερού του. Μου ανέφερε ότι ο πεθερός του είχε την συνήθεια να αγοράζει κάθε λογής πράγματα , δίχως να τα χρησιμοποιεί , και μετά να τα αποθηκεύει. Πολλά πράγματα τα έδωσε, αλλά τα κράτησε, και αρκετά πράγματα δεν ξέρει τι να τα κάνει. Όλοι μας έχουμε αντικείμενα στο σπίτι που δεν τα χρειαζόμαστε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχασαν και την αξία τους. Το pouliseto είναι η εφαρμογή που μπορείς να τα πουλήσεις εύκολα και γρήγορα μέσα από το κινητό ή το tablet σου. Για το pouliseto μιλήσαμε με τον Σταύρο Καραγιάννη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.
 
Το ερέθισμα προήλθε διαπιστώνοντας ένα κενό στην αγορά και πιστεύοντας πως η εφαρμογή μας θα μπορούσε να το καλύψει, όπως και έγινε. Οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές γνωρίζοντας όμως πάντα τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στην αρχή κάθε εγχειρήματος.
 
Απευθυνόμαστε σε όλους τους χρήστες smartphones και tablets που θέλουν να πουλήσουν ή να αγοράσουν κάποιο μεταχειρισμένο αντικείμενο. Καλύπτουμε όλη τη γκάμα των προϊόντων από αυτοκίνητα, ρούχα, είδη τεχνολογίας, είδη σπιτιού κ.α
Είμαστε η 1η εφαρμογή που έχει εισάγει την ηλεκτρονική πληρωμή και την μεταφορά των αντικειμένων με σκοπό την ασφάλεια των συναλλαγών μεταξύ των χρηστών.

pouliseto2.jpg

 

Οι στόχοι μας είναι να παραμείνει η εφαρμογή ψηλά στις προτιμήσεις των χρηστών και συνεχώς να προσελκύουμε νέους χρήστες. Το όραμα μας είναι σύντομα το Pouliseto να επεκταθεί και σε άλλες χώρες δίνοντας στους Έλληνες χρήστες να πουλήσουν τα αντικείμενα τους και στο εξωτερικό.


pouliseto3.jpg

Αυτή τη στιγμή απασχολούμε 3 άτομα όμως έμμεσα με τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε είναι πολλά περισσότερα. Αν η επιλογή των συνεργατών έχει γίνει σωστά, υπάρχει κοινό πεδίο σκέψης και όρεξη για πολύ δουλειά έχεις πετύχει τον τέλειο συνδυασμό κάτι που η εταιρία μας έχει καταφέρει.

Όταν ξεκινάς να κάνεις αυτό το βήμα έχεις σκεφτείς τα πάντα και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Όταν πιστεύεις πολύ σε αυτό που κάνεις δεν υπάρχει κανένας ανασταλτικός παράγοντας που θα σε εμποδίσει. Εμπόδια δημιουργούνται συνεχώς αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Για να ιδρύσουμε την εταιρία μας πήρε περίπου 1 μήνα, ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Το πιο δύσκολο κομμάτι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι η εύρεση χρηματοδότησης.

pouliseto4.jpg

 

Πολλές νέες επιχειρήσεις έχουν να συναγωνιστούν ή ανταγωνιστούν πλέον παρόμοιες επιχειρήσεις του εξωτερικού οπότε αυτή είναι η σημαντικότερη πρόκληση. Όταν όμως ο ανταγωνισμός αυτός είναι υγιής, χωρίς εμπόδια τότε βοηθάει και τις δικές μας επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουμε εξυπνότερα και καλύτερα τα επόμενα βήματα μας.
 
Όχι δεν θα έκανα κάτι διαφορετικό εάν μπορούσα να γυρίσω πίσω στον χρόνο. Μέσα σε αυτή την πορεία κάνουμε και λάθη που τα έχουμε ανάγκη για να μαθαίνουμε από αυτά και να είμαστε προετοιμασμένοι για το μέλλον. Λογικά θα ασχολούμαι με κάποια άλλη ιδέα.

Ίσως να γινόμαστε λίγο πιο ευρηματικοί τώρα με την κρίση, γιατί μας αναγκάζουν οι δυσκολίες αλλά νομίζω πως οι ευκαιρίες είναι πάντα ίδιες είτε σε υγιείς οικονομίες ή σε οικονομίες με κρίση. Μια μικρή συμβουλή χωρίς να είμαι ο ειδικός είναι να πραγματοποιούμε τις ιδέες μας και να μην τις αφήνουμε να παραμένουν απλά ιδέες.

http://www.pouliseto.gr/

pouliseto5.jpg