Μας μιλάει για το mobile app που προσφέρει αμφίδρομη επικοινωνία του προγραμματισμού με τους Γονείς και Κηδεμόνες.


Το παρατηρώ το πρωί ή προς το μεσημέρι. Γονείς, γιαγιάδες/παππούδες να περιμένουν υπομονετικά το σχολικό. Και εάν έρθει στην ώρα του, όλα καλά. Εάν όμως αργήσει; Κόλλησε στην κίνηση ή έγινε κάτι; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα, έρχεται να απαντήσει  η υπηρεσία της SchoolBu_Notes που αφορά μία ηλεκτρονική πλατφόρμα οργάνωσης και διαχείρισης δρομολογίων και επιβατών της σχολικής μεταφοράς. Απευθύνεται σε γονείς προσφέροντάς τους άμεση, έγκυρη και προσωποποιημένη ενημέρωση μέσω αυτόματων ειδοποιήσεων που λαμβάνουν στο κινητό τους. Παράλληλα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πόρων για τα σχολεία και τις εταιρείες επιβατικών μεταφορών, όπου οι διαχειριστές της σχολικής μεταφοράς μπορούν να την αξιοποιήσουν σχετικά με το σχεδιασμό, τον έλεγχο και την παρακολούθηση των σχολικών δρομολογίων. Για την SchoolBu_Notes μιλήσαμε με τον Δημήτρη Συναπίδη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.
 

Το ερέθισμα για την ίδρυση της επιχείρησης ήταν να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία η οποία δεν προσφερόταν από κανένα: Η ανάγκη μιας ομάδας ανθρώπων (γονείς με παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία) για πληροφορία.

 Η υπηρεσία που προσφέρουμε απευθύνεται σε όλους όσους εμπλέκονται / έχουν ενδιαφέροντα στη μεταφορά μαθητών: Οι γονείς των μαθητών, οι οδηγοί και συνοδηγοί των λεωφορείων, το γραφείο κίνησης, η διοίκηση του σχολείου και οι μαθητές. Με μια απλή λογική σύνδεση, όλοι όσοι κυκλοφορούν με οχήματα την ώρα των σχολικών το πρωί, αφού προσφέρουμε μειώσεις στο κυκλοφοριακό φόρτο και κατά συνέπεια στα καυσαέρια.

SchoolBusNotes3.jpg

 

Στόχος μας είναι να έχουμε παρουσία σε αγορές τουλάχιστον σε 3 ηπείρους. Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο για τις σχολικές μεταφορές. Προσφέρουμε μια πρωτότυπη υπηρεσία με μοναδικές λειτουργίες η οποία θέλουμε σε λίγο καιρό να γίνει στάνταρ στις σχολικές μεταφορές.   

SchoolBusNotes4.jpg

 

Η ανάπτυξη λογισμικού προσφέρεται, υπό προϋποθέσεις πάντα, για τμηματοποιημένη / καταμερισμένη εργασία. Φυσικά και έχουμε, το 40% του έργου να παράγεται εκτός του γραφείου, όπου εάν προσθέσει κάποιος το λογιστήριο , το μάρκετινγκ και τις γραφιστικές εργασίες φτάνει και το 50%.  


SchoolBusNotes2.jpg

Σχετικά με τον εάν η Ελλάδα δίνει κίνητρα για τους νέους επιχειρηματίες, εμείς με κίνητρα δεν ασχοληθήκαμε. Προτιμήσαμε να δώσουμε όλη την ενέργεια στην ανάπτυξη του προϊόντος και την υποστήριξη πελατών. Δεν ξέρω λοιπόν εάν υπάρχουν, κατά πόσο και εάν είναι επαρκή ή αποδοτικά. Όσο αφορά στους φόρους, τώρα λέω πώς μακάρι να πληρώνουμε μερικά εκατομμύρια το μήνα. Αυτό όμως που ενόχλησε είναι πως δεν έχουμε μια περίοδο "χάριτος" έστω και 2 ετών ώστε να μην ασχολούμαστε με τα τέλη, φόρους, και τα υπεραρκετά γραφειοκρατικά θέματα τα οποία κυρίως σε αποσπούν από το πραγματικό στόχο. Να στηθούμε εμπορικά και μετά να πληρώσουμε. Τώρα βέβαια τα ασφαλιστικά είναι ένα άλλο κεφάλαιο...       

SchoolBusNotes5.jpg

Ως σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις θεωρώ ότι είναι να είναι ευέλικτες  και γρήγορες στις αποφάσεις τους ώστε να είναι και ευπροσάρμοστες στις αλλαγές. Ακόμα, η τεχνογνωσία για τη προσέγγιση νέων αγορών. Θεωρητικά είναι όλες προσβάσιμες.

Δεν κοιτάμε πίσω στον χρόνο. Μας απασχολεί το τώρα και το άμεσα μετά. Οι 5ετής στόχοι είναι  για να μας δώσουν τη γενική κατεύθυνση. Το σημαντικό είναι να προσαρμοζόμαστε άμεσα στο περιβάλλον το οποίο τεχνολογικά, εμπορικά, οικονομικά είναι σε διαρκή αλλαγή.  

Η κρίση μπορεί και να δημιουργεί για κάποιους ευκαιρίες. Εμείς θα προτιμούσαμε ένα σταθερό οικονομικό, κανονιστικό και φορολογικό περιβάλλον. Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα εκμεταλλευτούμε τις συνεχείς πιέσεις των μισθών ή τιμών. Θέλουμε χαρούμενους συνεργάτες. Και αυτή μπορεί να είναι η συμβουλή, τετριμμένη όπως όλες: εάν δε μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε με τους δικούς μας όρους, τουλάχιστον να αποφεύγουμε τη μιζέρια.  
 
http://schoolbusnotes.com

{youtube}H--bRYZOaMI{/youtube}