Το Archipelagos HUB προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης για νέους απόφοιτους Γενικών Ενιαίων Λυκείων και Ε.Π.Α.Λ.


Το Archipelagos HUB σκοπεύει να εκπαιδεύσει και να αναπτύξει τη νέα γενιά επαγγελματιών αλιέων της Ελλάδας. Σκοπός του Archipelagos HUB είναι αφενός η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας , που θα αφορούν κυρίως νέους ηλικίας 18-30, καθώς και η επιπλέον εκπαίδευση ατόμων που ήδη ασχολούνται με την αλιεία και αφετέρου η ανάδειξη και αναβάθμιση του υποβαθμισμένου στις μέρες μας κλάδου της αλιείας. Προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης για νέους (κατά κύριο λόγο) απόφοιτους Γενικών Ενιαίων Λυκείων και Ε.Π.Α.Λ. , όπως επίσης και για άτομα που απασχολούνται ήδη στον χώρο της αλιείας και θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας. Εκ μέρους της ομάδας του Archipelagos HUB μιλήσαμε με τον Σταμάτη Βόγλη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.


Το ερέθισμα για την ίδρυση της επιχείρησης ήταν η έλλειψη Ελλήνων στον χώρο της επαγγελματικής αλιείας την οποία συνειδητοποιήσαμε λόγω της ενασχόληση της οικογένειας του CEO μας, Λευτέρη Αραπάκη με την αλιεία. Προς το παρόν αυτό το κενό καλύπτεται από Αιγύπτιους ανεκπαίδευτους, μετακλητούς εργάτες. Οι προσδοκίες μας ήταν να δώσουμε τη δυνατότητα σε Έλληνες  ανέργους να διεκδικήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με πολλές προοπτικές εξέλιξης, όπως και είναι οι θέσεις στην μέση αλιεία, στην οποία και θα εστιάσουμε αρχικά.

 

Archipelagos1.jpg

 

Απευθυνόμαστε:
1) σε νέους 18-31 ετών που θέλουν να ξεφύγουν από τη στενωπό της ανεργίας και να διεκδικήσουν ένα πιο καλό μέλλον για τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Οι αλιεργάτες έχουν ένα μισθό που υπερβαίνει τα 1000€ καθαρά τη στιγμή που ο βασικός μισθός είναι κάτω από τα 500€.
2) Σε πλοιοκτήτες: αν απασχολήσουν τους μαθητές μας θα έχουν προσωπικό στο οποίο μπορούν πλέον να επενδύσουν καθώς δε θα αλλάζει κάθε σαιζόν, πλήρως εκπαιδευμένο με γνώση των Ελληνικών και κυρίως γνώση της περιβαλλοντολογικής πραγματικότητας.

 
Στόχος της επιχείρησης είναι να καλύψουμε τουλάχιστον 200 θέσεις εργασίας μέσα στα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας. Όραμα μας είναι να αλλάξουμε όλη την εικόνα του κλάδου της αλιείας και η ενδυνάμωσή του, αναβαθμίζοντας τον με κάθε δυνατό τρόπο.
 

Archipelagos2.jpg


Είμαστε ακόμα σε αρχικό στάδιο οπότε σε εμάς δουλεύουν προς το παρόν 4 άτομα, τα οποία ωστόσο θα αυξηθούν σύντομα.

 

Archipelagos3.jpg

 

Η αλήθεια είναι ότι η γραφειοκρατία είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ωστόσο δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή να τα παρατήσουμε, αν και μπήκαμε πολύ ένοτνα στον πειρασμό να ξεκινήσουμε με έδρα χώρα του εξωτερικού (Ηνωμένο Βασίλειο ή Κύπρο)

 
Ειδικά στην Ελλάδα το περιβάλλον, ειδικά το φορολογικό, είναι ιδιαίτερα επιθετικό. Ωστόσο θεωρούμε πως η πλέον μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις πλέον δεν είναι το περιβάλλον, αλλά το να βρίσκουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό το οποίο θα ταιριάζει με τις αξίες και κανόνες της επιχείρησης και θα εισάγουν όντως νέα στοιχεία σε αυτή.


Δεν θα θέλαμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο καθώς μπορεί να έχουν γίνει κάποια λάθη έως τώρα αλλά μας βοήθησαν να μάθουμε και μέσω αυτών προχωράμε παραπέρα. Ελπίζουμε να έχουμε καταφέρει να καλύψουμε πάνω από 600 θέσεις εργασίας στον τομέα της αλιείας σε βάθος πενταετίας και να έχουμε επεκταθεί σε τουλάχιστον άλλη μια χώρα, εκμεταλλευόμενοι το know-how μας στον τομέα της αλιείας.
 

Η κρίση δεν δημιουργεί ευκαιρίες. Απλά πιστεύουμε ότι αναγκάζει τους ανθρώπους και ειδικά τους νέους να ψάχνουν πολύ περισσότερο για αυτές ή και ακόμα καλύτερα να τις δημιουργούν οι ίδιοι. Μια συμβουλή που θα έδινα σε κάποιον που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας είναι να μη σκέφτεται μόνο το να βρει μια τετοια θέση, αλλά και το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τη δική του θέση εργασίας σε μια επιχείρηση, είτε δική του (startup) είτε όχι. Γενικά να είναι δημιουργικός, να κυνηγάει τα όνειρά του και να μην περιμένει ότι θα κερδίσει κάτι έχοντας ένα ξερό χαρτί-πτυχίο στα χέρια του, αλλά αντίθετα να κυνηγάει όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες.

www.facebook.com/ArchipelagosHUB

Archipelagos4.jpg