Τα προϊόντα καλύπτουν καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών αφού είναι προϊόντα αδιαβροχοποίησης, καθαρισμού κ.ά.


Η NanoViis έχει σκοπό να υλοποιεί  προϊόντα νανοτεχνολογίας με εφαρμογή στην καθημερινή μας ζωή. Στόχος είναι τα συγκεκριμένα προϊόντα νανοτεχνολογίας να αποτελέσουν τη νέα επανάσταση με πρωτοποριακά υλικά στο χώρο της ιατρικής, των βιομηχανικών διεργασιών, των υλικών υψηλής αντοχής και ανθεκτικότητας, στην ενέργεια και το περιβάλλον. Τα συγκεκριμένα προϊόντα καλύπτουν καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών αφού είναι προϊόντα αδιαβροχοποίησης, καθαρισμού κ.ά. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι είναι φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και πολύ εύκολα στη χρήση τους. Για την NanoViis μιλήσαμε με τον Δημήτριο Τσούκλερη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.

 

Το ερέθισμα για την ίδρυση της επιχείρησης προέκυψε από μια εργαστηριακή ιδέα που ξεκίνησε από το Χημικό Δημήτριο Τσούκλερη, υποψήφιο Διδάκτορα της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., και κατάφερε να γίνει επιχειρηματική ιδέα και στη συνέχεια επιχείρηση με τη βοήθεια της Θερμοκοιτίδας Αθηνών Θ.Ε.Α. Η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε και έχει ως στόχο την παραγωγή μιας σειράς έξυπνων νανϋλικών για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων.

 

nanoviis1.jpg

 

 
Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και το όφελος που μπορούν να έχουν είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιούν νανουλικά και να απολαμβάνουν τις υψηλής ποιότητας ιδιότητές τους  με πολύ χαμηλό κόστος εκμεταλλευόμενοι ταυτόχρονα τις ποιοτικές εφαρμογές τους.

 

nanoviis2.jpg

 
Στόχος της εταιρείας μας είναι να μπορέσει ο κάθε πολίτης να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της νανοτεχνολογίας με πολύ χαμηλό κόστος. Όραμά μας είναι να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του τελικού καταναλωτή και αυτές τις ανάγκες να προσπαθούμε να τις καλύψουμε με τη δύναμη της νανοτεχνολογίας στον πελάτη μας. 

 

nanoviis3.jpg


Αρχικά η εταιρεία ξεκίνησε να δουλεύει με τους 2 συνιδρυτές της. Αυτή τη στιγμή και αφού έχει βγει με σταθερά βήματα στην αγορά ετοιμάζεται να επανδρωθεί με κατάλληλο προσωπικό. Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τους συνεργάτες μας σε σωστούς επαγγελματίες και αυτό θα το πετύχουμε με συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση που θα τους παρέχουμε. 


Δυστυχώς η Ελλάδα δεν παρέχει πραγματικά κίνητρα για τους νέους επιχειρηματίες. Τα τελευταία όμως χρόνια γίνονται μεμονωμένες σοβαρές προσπάθειες όπως είναι αυτή της Θερμοκοιτίδας Αθηνών (Θ.Ε.Α.) οι οποίες βοηθούν σε μεγάλο βαθμό τους νέους επιχειρηματίες. Μέσω της Θ.Ε.Α. κατάφερα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να ιδρύσω την εταιρεία.

 
Στις μέρες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν καινούργιες προκλήσεις. Τα νέα προϊόντα επιβάλουν συνεχή καινοτομία και μειώνουν με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία κέρδους από ένα προϊόν. Επιπλέον ο ανταγωνισμός κάνει αναγκαία την ελαχιστοποίηση του κόστους παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων, τη βέλτιστη χρήση κρίσιμων παραγωγικών πόρων, τη μείωση αποθεμάτων, την ακριβέστερη πρόβλεψη ζήτησης καθώς επίσης και τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών προς τον τελικό αποδέκτη.

 

nanoviis4.jpg


Σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να αλλάξω κάτι από το παρελθόν. Ακόμα και τα λάθη που έγιναν θεωρώ ότι είναι τόσο για μένα όσο και για την εταιρεία οδηγός για να γίνουμε καλύτεροι. Το σημαντικό δεν είναι να αλλάξουμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν αλλά να καταφέρουμε να μην τα ξανακάνουμε στο μέλλον. 


Αναμφίβολα μια περίοδος κρίσης όπως είναι αυτή που διανύει στις ημέρες μας η Ελλάδα ευνοεί τους τολμηρούς επιχειρηματίες και όσους έχουν γνώμονα την καινοτομία και την ανάπτυξη. Η κρίση μπορεί να αποτελεί πρόβλημα για κάποιους ανθρώπους αλλά και πρόκληση για κάποιους άλλους. Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθείς να δημιουργείς και να κάνεις συνειδητά τη δουλειά που έχεις επιλέξει να κάνεις.
 
www.nanoviis.com

nanoviis5.jpg