Τα τελευταία νέα στον χώρο της Ψηφιακής Διασκέδασης και της Τεχνολογίας.


Το Gamespace αποτελείται από μια ομάδα αποκλειστικά από νέα άτομα, φοιτητές κατά κύριο λόγο, που τους ενώνει ένα κοινό στοιχείο. Η αγάπη για τα video games και την τεχνολογία. Στόχος τους είναι να προσφέρουνε ποιοτική ενημέρωση σε θέματα ψηφιακής διασκέδασης και τεχνολογίας και να δημιουργήσουνε μία gaming κοινότητα που θα σας προσφέρει ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας. Πρόσφατα εντάχθηκαν στo creative hub Ρομάντσο καθώς ήταν από τους νικητές του 4ου διαγωνισμού curestartup@ρομάντσο (τον διαγωνισμό που διοργανώνουν το Ρομάντσο και η Vodafone CU). Για το Gamespace μιλήσαμε με τον Γιώργο Κουράκο. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη Λουκά.
 
Το ερέθισμα δόθηκε από το πρώτο event που έκανε η RIOT στη χώρα μας στο Γκάζι πριν περίπου 3 χρόνια. Τότε καταλάβαμε πως θέλουμε να ασχοληθούμε με αυτό το ενθουσιώδες gaming κοινό και να δημιουργήσουμε νέες εμπειρίες για εκείνους!

 

Το Gamespace απευθύνεται σε όλους εκείνους που ασχολούνται με το Video Gaming. Κυρίως στους παίκτες αλλά και στους επαγγελματίες του χώρου.

 

Gamespace1.jpg

 

Στόχος είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών μας καθώς και η δημιουργία ακόμα περισσότερων και ποιοτικότερων διοργανώσεων για αυτούς. Όραμα μας είναι να μπορέσουμε να φέρουμε το κατακερματισμένο Ελληνικό community πιο κοντά μέσω των διοργανώσεων του GameSpace.gr


Εδώ και λίγο καιρό αποκτήσαμε τα δικά μας γραφεία στο creative hub Ρομάντσο στην Ομόνοια χάρη στο διαγωνισμό που διοργανώνουν το Ρομάντσο και η Vodafone CU τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ! Μας έδωσαν την ευκαιρία να είμαστε σε έναν χώρο ο οποίος προάγει την επιχειρηματικότητα και ο οποίος εμπνέει τους συνεργάτες μας να δουλέψουν ακόμα πιο παραγωγικά. Στην οικογένεια του Gamespace ανήκουν πάνω από 30 άτομα τα οποία έχουν μεγάλη όρεξη για δουλειά και για τον λόγο αυτό η διαχείρισή τους θα χαρακτηριζόταν εύκολη. Χρειάζεται βέβαια συνέχεια να δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές από τη διοίκηση του Gamespace.
 
Δυστυχώς οι καιροί που ζούμε είναι σχεδόν απαγορευτικοί για επιχειρηματικότητα. Αυτά που αναφέρετε σε συνδυασμό με την έλλειψη αγοραστικής δύναμης από τους πολίτες της χώρας και κατ' επέκταση ελάχιστων επενδύσεων και διαφημίσεων από τις εταιρίες του χώρου έχουν δημιουργήσει ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο για τις startup επιχειρήσεις.

 

Gamespace2.jpg

 
Ως σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις θεωρούμε το να δημιουργήσουν ποιοτικά προϊόντα με ελάχιστα κεφάλαια και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που θέτει η πολιτική κατάσταση στη χώρα μας. Να καταφέρουν μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες να δημιουργήσουν μια σωστή και κερδοφόρα αλυσίδα αξίας και να επιβιώσουν. 


Όλο αυτό με το Gamespace εκτός από δουλειά είναι και hobby οπότε όχι δεν θα άλλαζα κάτι. Προφανώς και έχουν γίνει λάθη μέσα από τα οποία πήραμε πολύτιμες εμπειρίες. Σε 5 χρόνια ελπίζουμε να έχουμε μια κερδοφόρα επιχείρηση. 3 hobby με ελάχιστα κέρδη (ουσιαστικά έχουμε σταματησει να βάζουμε από την τσέπη μας) είναι πολλά. Η κερδοφορία όμως πρέπει να συνοδεύεται από αυξημένες εμπειρίες για τους gamers στους οποίους απευθυνόμαστε και χάρη στους οποίους υπάρχουμε.

 

Gamespace3.jpg


Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες απλά η κρίση τις ελαττώνει και κάνει πιο δύσκολη τη διαδικασία να τις εκμεταλλευτεί κανείς. Αυτό που θα λέγαμε είναι να ακολουθούν όλοι τα όνειρα τους με όλη τους την ψυχή και τελικά η σκληρή δουλειά θα ανταμειφθεί. Επίσης πολύ σημαντικό είναι να αγνοήσουν τις τρικλοποδιές του ανταγωνισμού και να πιστεύουν στον εαυτό τους!
 
http://gamespace.gr/

Gamespace4.jpg