Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ευκαιρία είναι η πιθανότητα για άμεσο όφελος αλλά σίγουρα αφορμή για να τολμήσει κανείς κάτι διαφορετικό.


Το Youth Platform είναι πάντα κοντά σε όσους αποφασίζουν να ξεφύγουν από τα παραδοσιακά κανάλια και να πάνε το επάγγελμά τους λίγο παρακάτω όσον αφορά στις διαδικασίες και την επικοινωνία με το κοινό. Η Bethere είναι μια mobile εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται τις δραστηριότητές τους στα social media προκειμένου να περάσει κανείς τον ελεύθερο χρόνο του με τον καλύτερο τρόπο θέλοντας να βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους που τον ενδιαφέρουν. Για την Bethere μιλήσαμε με τον Πάνο Σπυράκη. Διαβάστε τα όσα ενδιαφέροντα είπε στον Παναγιώτη  Λουκά.

Το ερέθισμα για την δημιουργία του bethere ήρθε τη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι το κλασικό check-in όπως το ξέραμε δεν μπορούσε να σου δώσει την πληροφορία για το που θα βρεθούν εκείνοι που σε ενδιαφέρουν, μια πληροφορία που θεωρούσαμε ότι αυτήν ήταν που τελικά ήθελες. Έτσι λοιπόν, η ιδέα του bethere γεννήθηκε σαν μία λύση βελτιστοποίησης των υπάρχοντων ηλεκτρονικών τρόπων που βοηθούν στην καλύτερη δυνατή οργάνωση «κοινωνικά» του ελεύθερου χρόνου των χρηστών. Θεωρούμε ότι προκειμένου να περάσει κανείς τον ελεύθερο χρόνο του με τον καλύτερο τρόπο θέλει να βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους που τον ενδιαφέρουν και αυτό μπορεί μόνο να προσεγγιστεί με ένα δίκτυο πραγματικής και άμεσης μελλοντικής πληροφορίας.
 


Το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε είναι σίγουρα όσοι χρήστες έχουν την συνήθεια να μοιράζονται την τοποθεσία τους μέσω του κινητού τους τηλεφώνου αλλά και όσοι δεν τον κάνουν με το σκεπτικό ότι δεν έχει κάποια πραγματική αξία και όφελος να το κάνουν. Και οι δύο αυτές κατηγορίες χρηστών θεωρούμε ότι θα βρουν στο bethere το μοναδικό κοινωνικό δίκτυο που εστιάζει στο μελλοντικό σχεδιασμό και σε δραστηριότητα γύρω από μελλοντικά locations χρηστών δίνοντας έτσι ανά πάσα στιγμή την αίσθηση του τι θα κάνουν χρήστες που σε ενδιαφέρουν τις επόμενες ώρες και μέρες.

 
Έχοντας πλέον βελτιώσει σημαντικά το προϊόν στην iOS έκδοση και ετοιμάζοντας αντίστοιχα μία βελτιωμένη έκδοση για Android, η εταιρία μας επεκτείνεται στο Λονδίνο παρόλο που το δίκτυο μας είναι και θα είναι διεθνές/παγκόσμιο χωρίς περιορισμούς. Πλέον, η κοινότητα τα μας μεγαλώνει με μεγάλους ρυθμούς, 35% μηνιαίως και αποκτούμε όλο και περισσότερους χρήστες που χρησιμοποιούν καθημερινώς εντατικά την εφαρμογή μας. Όραμά μας είναι το bethere να είναι η εφαρμογή που οι χρήστες θα ταυτίσουν και θα έχουν σαν σημείο αναφοράς όταν θέλουν να μοιραστούν κοινωνικά το τι θα κάνουν και πού θα είναι αλλά και όταν θέλουν να δουν ποιο θα είναι το «it» place για το βράδυ. Στα άμεσα μελλοντικά μας σχέδια είναι το bethere εκτός από ένα social planning network να αποτελέσει και ένα άμεσο κανάλι επικοινωνίας μεταξύ χρηστών και μικρών επιχειρήσεων δίνοντας επιπλέον δυνατότητες και οφέλη στον χρήστη που κάνει το bethere του σε μία επιχείρηση.

 
Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος δουλειάς στα πλαίσια ενός start-up είναι διαφορετικός από ότι σε μία κλασική δομή επιχείρησης. Τα άτομα της ομάδας μας είναι οκτώ με 2 από αυτά να εργάζονται εκτός γραφείου και μάλιστα σε διαφορετική χώρα. Ο συντονισμός όλων είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση αλλά με την βοήθεια της τεχνολογίας και μέσα από ευέλικτες και σύγχρονες πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε για την απομακρυσμένη συνεργασία ο τρόπος που επικοινωνούμε και συντονιζόμαστε γίνεται πιο εύκολος.


Τα κίνητρα για τους νέους επιχειρηματίες θεωρούμε ότι έρχονται κυρίως μέσα από τα ευρωπαϊκά επιδοτούμενα προγράμματα χρηματοδότησης. Βέβαια, λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα οι νέοι επιχειρηματίες βρίσκονται σε μία διαρκή αναμονή για επανεκκίνηση όσων προγραμμάτων είχαν αναβληθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό της επιχείρησής τους και τον σχεδιασμό μελλοντικών επενδύσεων. Η διαδικασία ίδρυσης της επιχείρησή μας μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα και ολοκληρώθηκε σε διάστημα 2-3 εβδομάδων. Παρ’ όλα αυτά μέχρι να λάβουμε την απόφαση να προχωρήσουμε στην ίδρυσή της είχαμε προβληματισμούς για το πόσο εύκολο θα είναι.
 


Ειδικά στο χώρο της τεχνολογίας και των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας που εμείς δραστηριοποιούμαστε με τον ανταγωνισμό να είναι ιδιαίτερα μεγάλος θεωρούμε ότι είναι πρόκληση να μπορείς να προσφέρεις κάτι που οι χρήστες έχουν ανάγκη αλλά και να καταφέρεις να επικοινωνήσεις με τον πιο αποτελεσματικό και άμεσο τρόπο αυτό που προσφέρεις ώστε τελικά να διαφοροποιηθείς.
 
Σίγουρα η εμπειρία που έχουμε αποκτήσει θα μας επέτρεπε να λύσουμε διαφορετικά και πιο αποδοτικά προβλήματα που αφορούν το development της εφαρμογής, την προώθησής της αλλά και γενικότερα τη στρατηγική ανάπτυξης. Σε διάστημα 5 ετών θα θέλαμε να είμαστε ένα από τα apps που οι χρήστες θα έχουν στην καθημερινή τους ρουτίνα και θα το σχετίζουν άμεσα με το planning μελλοντικών τους δραστηριοτήτων και οποιεσδήποτε ενέργειες και περιεχόμενο αφορά τις τοποθεσίες που εντάσσουν στο πρόγραμμά τους.

 
Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι ευκαιρία είναι η πιθανότητα για άμεσο όφελος αλλά σίγουρα αφορμή για να τολμήσει κανείς κάτι διαφορετικό, κάτι εναλλακτικό το οποίο μακροπρόθεσμα θα αποτελέσει μία επιλογή με την οποία μπορεί κανείς να είναι ευτυχισμένος.
 
http://betheres.com