Εν μέσω κρίσης, πριν από δύο χρόνια, η Μαρία και η Ράνια, αφού «έδεσαν» επαγγελματικά σε άλλη εταιρία, αποφάσισαν να τα παρατήσουν και να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση.


Εν μέσω κρίσης, πριν από δύο χρόνια, η Μαρία και η Ράνια, αφού «έδεσαν» επαγγελματικά σε άλλη εταιρία, αποφάσισαν να τα παρατήσουν και να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση. Το ΚΕ.Ψ.Υ.Π.Ε - Νευροανάδραση είναι σήμερα ένα επιτυχημένο πρωτοποριακό κέντρο ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παίδων/ενηλίκων. Σήμερα νιώθουν δικαιωμένες για αυτή τους την επιλογή και μας μιλάνε γι’ αυτή τους την εμπειρία!

Δεν ήμασταν άτομα που επαναπαύονταν μέχρι να τελειώσουν οι σπουδές τους. Από όταν σπουδάζαμε ακόμη είχαμε μπει στην αγορά εργασίας στον τομέα των πωλήσεων. Μας άρεσε η επικοινωνία και η εργασία. Έπειτα, έχοντας τελειώσει τις σπουδές, τυχαία την ίδια περίοδο εργαστήκαμε στον τομέα της Νευροανάδρασης σε διαφορετικές πόλεις στον ίδιο ιδιωτικό φορέα. Δύο χρόνια αργότερα, η Μαρία μεταφέρθηκε στο ίδιο Κέντρο με τη Ράνια. Από κει και πέρα, τα πράγματα κύλησαν μόνα τους. 

Στις μέρες μας έχουμε συνηθίσει να το λέμε «Καρμικό». Εμείς θα πούμε πως απλά είχαμε και οι δύο όρεξη να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να δημιουργήσουμε ένα Κέντρο όπως το είχαμε φανταστεί. Πρωταρχικός μας στόχος η Νευροανάδραση. Ένα κομμάτι που είχαμε αγαπήσει τόσο πολύ τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο χώρο και θέλαμε να επενδύσουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά σε αυτό.

Π
ρώτη κίνηση: τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα που μπορούσαμε να βρούμε πάνω στον κλάδο και πάνω από όλα πιστοποιημένα και εγκεκριμένα. 

Ουσιαστικά, δεν παρατήσαμε αυτό που κάναμε.  Απλά το συνεχίσαμε και το αναπτύξαμε. Βάλαμε τη δική μας σφραγίδα στο χώρο. Κυνηγάμε συνεχώς τις νέες έρευνες και εξελίξεις και συμβαδίζουμε με αυτές. 

Η Νευροανάδραση δεν είναι κάποια ελληνική εφεύρεση. Αναπτύχθηκε τυχαία μέσα από έρευνες της NASA στα μέσα του περασμένου αιώνα στην Αμερική και συνεχώς εξελίσσεται. Εμείς λειτουργούμε δύο χρόνια κάτω από τη δική μας στέγη και έχουμε ήδη κάνει τρία – τέσσερα update στο πρόγραμμά μας. 

Η εξέλιξη και η όρεξη για το καλύτερο είναι αυτή που μας κρατάει μέσα στην κρίση και αυτός ήταν και ο λόγος που πιστέψαμε σε εμάς αλλά και στην ίδια τη μέθοδο και ανοίξαμε το δικό μας γραφείο.  Όταν δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό είναι καλό να το κάνεις χωρίς περιορισμούς. Και αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα στο δικό σου χώρο. Εμείς δεν έχουμε μετανιώσει ούτε στιγμή για αυτή την απόφαση!

Θα ήταν παρακινδυνευμένο από μέρους μας να δώσουμε «συμβουλή» στους νέους που βγαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας. Αλλά μπορούμε να πούμε την άποψή μας! Η θέση μας είναι πως η αυτοαπασχόληση σίγουρα αποτελεί μία επιλογή, αλλά αυτή πρέπει να συνοδεύεται με ενθουσιασμό, μεθοδική δουλειά και ίσως και σκληρή δουλειά. Σίγουρα η εμπειρία μετράει πάρα πολύ και ιδιαιτέρως βοηθά στον εντοπισμό κακών και καλών χειρισμών, μέσα στα πλαίσια της εργασίας, από όπου μπορεί κάποιος να διδαχθεί από τις εκάστοτε καταστάσεις. 

Η γνώμη μας, πάντα, είναι πως μία ιδέα δεν αρκεί για τη δημιουργία μιας επιχείρησης, αλλά είναι απαραίτητη. Ο συνδυασμός είναι αυτός που κάνει τη διαφορά. Ιδέα, τόλμη, θέληση, όρεξη για δουλειά και για αέναο ψάξιμο.

Τί είναι η Νευροανάδραση και σε ποιους απευθύνεται;

Με τα πιο απλά λόγια που θα μπορούσαμε να βρούμε: Η Νευροανάδραση είναι μία επιστημονική μέθοδος εκγύμνασης του εγκεφάλου! Η φιλοσοφία της Νευροανάδρασης είναι ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να μάθουν οτιδήποτε σχετίζεται με τη λειτουργία του εγκεφάλου τους, αρκεί να έχουν τη σωστή πληροφόρηση και τροφοδότηση. Η αρχή αυτή ισχύει για οτιδήποτε προσπαθούμε να μάθουμε. Σκεφτείτε τη διαδικασία εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας ή του ποδηλάτου. Στην περίπτωση όμως των λειτουργιών του νευρικού μας συστήματος η πληροφόρηση δεν μπορεί να είναι άμεση, διότι αυτές οι λειτουργίες εκτελούνται αυτόματα και ασυνείδητα. Επομένως όταν κάποια από αυτές τις λειτουργίες έχει απορυθμιστεί είναι δύσκολο να αποκατασταθεί από το ίδιο το άτομο διότι η πληροφόρηση που έχει το άτομο είναι ανύπαρκτη. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η Νευροανάδραση. Με τον κατάλληλο ηλεκτροεγκεφαλογραφικό εξοπλισμό (εγκεκριμένο από τον FDA) καθίσταται δυνατή η μέτρηση των λειτουργιών του νευρικού συστήματος και η ταυτόχρονη πληροφόρηση του ατόμου για αυτές μέσα από ακουστικά και οπτικά σήματα. Η Νευροανάδραση απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και εφαρμόζεται κυρίως σε άτομα με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα, στο φάσμα του αυτισμού, σε διαταραχές αγχώδεις και διάθεσης, σε ημικρανίες, πονοκεφάλους, διαταραχές του ύπνου αλλά και σε αρκετά άλλα συμπτώματα ή δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα. Επίσης, εφαρμόζεται και ως Peak Performance (βέλτιστη απόδοση) για αθλητές, καλλιτέχνες κτλ.