3 tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις


Η επιτυχία αρχικά ξεκινάει με όσους έχουν στόχους και επιθυμίες στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Και ενώ μπορεί να είσαι ένας άνθρωπος που αναζητάει την επιτυχία, καμία φορά δεν είναι εύκολο να καταφέρεις όλα όσα επιθυμείς.

Πριν κλείσεις τα 30α γενέθλια σου, πάντα υπάρχει το… άγχος της επιτυχίας. Πριν προλάβεις όμως και πανικοβληθείς υπάρχει τρόπος να πετύχεις όλα αυτά που επιθυμείς, ακόμα και στα 20-something, που είσαι τώρα.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν;

Η επιτυχία είναι ν’ αγαπάς τον εαυτό σου, αυτό που κάνεις και ο τρόπος που το κάνεις

Σκέψου όλα όσα συμβαίνουν στην ζωή σου αυτή την στιγμή (τα καλά) και γιόρτασε αυτά τα πράγματα. Ακόμα και τα μικρά πράγματα. Οι «μικρές νίκες» είναι αυτές που θα σου δώσουν το boost για τις… μεγαλύτερες νίκες της ζωής!

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σου;

Τι επιθυμείς από την δουλειά σου; Θέλεις να πάρεις αύξηση; Θέλει προαγωγή; Θέλεις καλά ωράρια; Θέλεις χρόνο για να κάνεις περισσότερα ταξίδια; Θέλεις να κάνεις κάποια στιγμή οικογένεια; Με βάση τις προτεραιότητες που βάζεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, μόνο τότε μπορείς να θέσεις και ανάλογα τους στόχους σου.

Γιόρτασε ότι σε κάνει ευτυχισμένο

Η σκληρή δουλειά, τα πράγματα που καταφέρνεις να κάνεις, ο τρόπος που δουλεύεις, το λεγόμενο “work ethic” που έχεις, παίζουν όλα σημαντικό ρόλο στην επιτυχία σου. Είναι σημαντικό να τα υπολογίζεις όλα αυτά και να τα γιορτάζεις. Το τέλειο πράγμα με την επιτυχία είναι ότι έχεις ο ίδιος την δυνατότητα να ορίσεις τι θεωρείς επιτυχία και να καταφέρεις τελικά όσα θέλεις, με τους δικούς σου όρους, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι.

Φωτό: Jeroen den Otter / Unsplash