Το ρόφημα που θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος στην εξεταστική


Για πολλούς είναι δύσκολη περίοδος, η εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Και λογικό δεν είναι; Πρέπει να δώσεις ένα σωρό μαθήματα από διαφορετικά εξάμηνα και πολλές είναι οι φορές που η ύλη δεν βγαίνει με τίποτα!

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό να έχεις ένα σωστό πρόγραμμα, το οποίο θα σε βοηθήσει να περάσεις την εξεταστική του Σεπτεμβρίου πιο αναίμακτα.

Επίσης, είναι απαραίτητο να τρως σωστά και να κοιμάσαι καλά για να επιβιώσεις! Μια σωστή διατροφή θα σου δώσει ενέργεια και θα σε βοηθήσει στο διάβασμα!

Το παρακάτω smoothie λοιπόν, θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος! Κι αυτό, γιατί περιέχει τροφές οι οποίες όχι μόνο δυναμώνουν τον οργανισμό και δίνουν ενέργεια, αλλά ενισχύουν και την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου!

Το παρακάτω smoothie λοιπόν, θα δώσει boost στην κυκλοφορία του αίματος, ρυθμίζει το ζάχαρο και «εξουδετερώνει» τις ζημιές από τις ελεύθερες ρίζες, όλα τα οποία είναι πολύ σημαντικά την καλύτερη υγεία του εγκεφάλου.

Μάνγκο-Αβοκάντο & Σπανάκι Smoothie

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και συχνά χρησιμοποιείται σε ανθρώπους που πάσχουν από την νόσο του Alzheimer’s. Το σπανάκι βοηθάει την εγκεφαλική λειτουργία με λόγω των Ω-3, ενώ αναπληρώνει τον σίδηρο.

Υλικά

½ φρέσκο μάνγκο

1 κούπα φρέσκο σπανάκι

1 κούπα παγωμένο γάλα καρύδας

¼ αβοκάντο

5 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση: Λιώσε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ για 1-2 λεπτά. Πρόσθεσε παγάκια (προαιρετικά) και κατανάλωσε αμέσως.

Φωτό: Vitchakorn Koonyosying / Unsplash