Εύκολοι τρόποι να βγάλεις το χαρτζιλίκι σου


ΟΚ, ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Το ξέρουμε καλά αυτό. Και ειδικά, αν είσαι φοιτητής, με το ήδη φορτωμένο πρόγραμμα που έχεις, το να βρεις έστω και μια part-time δουλειά, δεν είναι πάντα εύκολο. Και από άποψη χρόνου και γιατί πλέον, το να βρεις μια 4ωρη εργασία, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.  

Αν παρόλα αυτά, θέλεις να κερδίσεις μερικά παραπάνω λεφτά και να συμβάλλεις κι εσύ στο μηνιαίο εισόδημα που σου δίνουν οι γονείς σου, υπάρχουν μερικές, εύκολες δουλειές που μπορείς να βγάλεις –όπως λέμε- το χαρτζιλίκι σου.

Δουλειές που μπορείς να κάνεις περιστασιακά και μία στο τόσο, αν θες, και που εύκολα μπορείς να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο!

Babysitter

Εύκολη δουλειά, ειδικά αν τα πας καλά με τα παιδιά. Και μην ξεχνάς, ότι κάποια στιγμή τα παιδιά κοιμούνται, οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα προσέχεις, όσο βρίσκονται στο 8ο όνειρο…

Σερβιτόρος σε catering  

Εταιρίες catering ψάχνουν συχνά σερβιτόρους για γάμους, βαφτίσεις και γενικά εκδηλώσεις που γίνονται συγκεκριμένες ημέρες. Μπορείς για π.χ. να θυσιάσεις ένα Σαββατόβραδο για να δουλέψεις σερβιτόρος για μερικές ώρες μόνο και να βγάλεις από 50 μέχρι και 80 ευρώ. Not bad.

Κάνε ιδιαίτερα

Μπορείς να βοηθήσεις στο διάβασμα μικρών παιδιών, κάνοντάς τους μαθήματα. Τα χρήματα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αρκετά καλά, για τα δεδομένα της δουλειάς. Και το καλό είναι ότι δεν χρειάζεσαι τρομερές γνώσεις για να βοηθήσεις παιδιά του Δημοτικού να διαβάσουν…

Πούλα ό,τι δεν χρειάζεσαι

Αν έχεις αντικείμενα, από περσινές συσκευές κινητών τηλεφώνων που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις, μέχρι και παλιά κόμιξ, φιγούρες σούπερ ηρώων σε καλή κατάσταση, που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ποτέ, παλιά συλλεκτικά CD, δίσκους κτλ. μπορείς να τα πουλήσεις στο Amazon και να βγάλεις τα πιο εύκολα χρήματα, ever!

Πάρε μέρος σε έρευνες

Ψάξε για εταιρίες που κάνουν έρευνες σε διάφορα προϊόντα (βλ. γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα περιποίησης κτλ.). Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφιερώσεις 2 ώρες από την ζωή σου και ν’ απαντήσεις στις ερωτήσεις που σε ρωτάνε! Τα λεφτά είναι πολύ καλά για κάτι τόσο απλό…

Φωτό: Helena Lopes / Unsplash