Όλα καλά θα πάνε. I swear.


H Lana del Rey έχει summertime sadness και μαζί της κι εμείς. Ωραίες οι ξέγνοιαστες μέρες δίπλα στην θάλασσα, τα πρωινά που γυρνούσες σπίτι με τον ήλιο να ξεπροβάλλει την ίδια ώρα, όσο εσύ προσπαθείς να περπατήσεις σε ευθεία γραμμή, λέγοντας στους φίλους σου, «όχι δεν έχω πιεί πολύ». Ωραίοι οι καλοκαιρινοί έρωτες αλλά όπως και το μαύρισμα στο δέρμα σου, όλα θα ξεθωριάσουν σε λίγο καιρό.

Το καλοκαιράκι έρχεται στο τέλος του, αλλά όχι και η ζωή σου! Δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου. Όπως είχε πει πολύ σοφά και ο Stephen Hawking, η εξυπνάδα ενός ανθρώπου βρίσκεται στην ικανότητά του να προσαρμόζεται εύκολα.

Εσύ τι είσαι λοιπόν; Είσαι προσαρμοστικός; Αν όχι, θα γίνεις. Με την βοήθεια των παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν να μπεις δυναμικά στην καθημερινή σου ρουτίνα.

#1. Βγάλε πλάνο

Το να θέσεις στόχους για το τι θέλεις να πετύχεις αυτή την χρονιά είναι ένας καλός τρόπος να υποδεχτείς τη νέα σεζόν δυναμικά. Αυτό θα σου δώσει το boost που χρειάζεσαι ώστε να μην… κλαίγεσαι για τα χαμένα, καλοκαιρινά, ηλιοβασιλέματα…

#2. Επέστρεψε μια μέρα νωρίτερα

Παλαιότερα, γυρνούσα από τις διακοπές στην δουλειά-τη σχολή κτλ., μόλις λίγες ώρες πριν. Μεγάλο λάθος. Θυσίασε μια μέρα από τις διακοπές σου και γύρνα μια μέρα νωρίτερα. Αυτό θα σε βοηθήσει να προετοιμαστείς ψυχολογικά και πρακτικά φυσικά.

#3. Κοιμήσου

Αν είσαι λίγο σαν εμένα, τότε στις διακοπές σου κοιμήθηκες ελάχιστα. Αναπλήρωσε τον χαμένο χρόνο, αφήνοντας τον εαυτό σου να ξεκουραστεί. Κοιμήσου και ανέκτησε τις δυνάμεις σου και αντιμετώπισε μετέπειτα την καθημερινότητα δυναμικά!

#4. Γυμνάσου

Έχεις φάει, έχεις πιει πολύ, έχεις… αράξει ακόμη περισσότερο! Βρες λίγο χρόνο να γυμναστείς κάτι που θα κάνει καλό όχι μόνο στο σώμα, αλλά και την post summetime διάθεσή σου. Νους υγιής….

#5. Αναπόλησε

Ταξίδεψες. Γνώρισες νέο κόσμο. Είδες νέα μέρη ή και τα ίδια. Ξέφυγες. Είναι πολύτιμες οι στιγμές αυτές των καλοκαιρινών διακοπών και δεν πρέπει να τις περάσεις στο «ντούκου». Κάτσε και σκέψου όλα όσα έζησες, τις εμπειρίες που είχες σε αυτές τις διακοπές και επεξεργάσου τις. Όλα όσα έμαθες αυτές τις λίγες ημέρες διακοπών, είναι μαθήματα ζωής που θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο και που θα σε βοηθήσουν να μπεις στην παλιά σου ρουτίνα, σαν… καινούργιος!

Κεντρική φωτό: Carlos Domínguez / Unsplash