Τι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους;


Τι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους;

Υπάρχουν ανάμεσά μας ορισμένες ρομαντικές, αθώες ψυχές που πιστεύουν στην ύπαρξη της φιλίας μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας.

Οι έρευνες λένε ότι είναι πιο πιθανό να ζει στο Ραβανιέμι ο Άγιος Βασίλης (Τι; Δεν ζει;)

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ναι μεν εμείς μπορούμε να συνάψουμε μια φιλική σχέση με έναν άντρα, εκείνος όμως θα μας προσεγγίσει ορμόμενος από την ερωτική έλξη που νιώθει. 

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν ήρθαν σε επαφή με 88 ζευγάρια φίλων και στο πλαίσιο της μελέτης ο άνδρας και η γυναίκα από κάθε ζευγάρι κλήθηκαν να απαντήσουν ξεχωριστά σε διάφορα ερωτήματα. Ανάμεσα σε αυτά, και ποιος είναι ο βαθμός της ερωτικής έλξης που ένιωθαν για τον/τη φίλη τους.

Μάντεψε τι βρήκαν: Οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να αισθάνονται ερωτική έλξη για τη φίλη τους ενώ η πλειονότητα των γυναικών δεν νιώθουν επουδενί ερωτικά για τον φίλο τους.

Το στοιχείο που πρέπει να συγκρατήσεις είναι το ότι ένας άντρας μπορεί να σε προσεγγίσει ως φίλος ακόμη και αν βρίσκεται ήδη σε μια σχέση. Και εδώ που τα λέμε είναι πολύ πιθανότερο να κάνεις παρέα μαζί του γνωρίζοντας ότι έχει ήδη σχέση, αφού εσύ το βλέπεις το θέμα καθαρά πλατωνικά.

Και εδώ έχουμε ακόμη μία κατάρριψη ενός μεγάλου μύθου: Τελικά οι γυναίκες δεν ελκύονται από τους δεσμευμένους άντρες, όπως συχνά λέγεται.

Είμαστε ρομαντικές ψυχές, πώς να το κάνουμε;
 

Πηγή:

http://www.allyou.gr/psychology/sxeseis/34108-giati-oi-antres-den-mas-vlepoun-pote-filika-2