Σκέψου θετικά!


Δεν είναι εύκολο ν’ αλλάξεις τις συνήθειες σου, πόσο μάλλον ν’ αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και που αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις. Παρόλα αυτά, η ζωή είναι μια συνεχής μάχη για αυτοβελτίωση και με λίγη (ΟΚ, αρκετή για να είμαι ειλικρινής…) μπορείς να καταφέρεις πολλά.

Υπάρχουν τρόποι να αρχίσεις να σκέφτεσαι θετικά και να αρχίσεις να βοηθάς την ζωή σου θετικά, έχοντας θετικά αποτελέσματα.

Διάβασε παρακάτω μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις την ζωή σου προς το καλύτερο…

#1. Άλλαξε τον τρόπο που λες μερικά πράγματα

Άρχισε να λες «Σήμερα θα κάνω αυτό…» και όχι… «Μια μέρα θέλω να κάνω αυτό...». Πιστεύοντας ότι μπορείς να καταφέρεις κάτι και λέγοντας ότι θα το κάνεις, θα σε κινητοποιήσει ώστε να το υλοποιήσεις.

#2. Προγραμμάτισε το μέλλον σου

Ναι, καμιά φορά, κάνουμε πλάνα για το μέλλον και πάνε κατά… δ@##%ου, παρόλα αυτά είναι σημαντικό να έχεις μια εικόνα του πώς θέλεις να εξελιχθεί η ζωή σου τα επόμενα 2-3 χρόνια. Βάλτα λοιπόν, κάτω και βγάλε ένα ρεαλιστικό πλάνο το οποίο μπορεί να είναι εφικτό.

#3. Κάνε την ζωή σου πιο εύκολη

Το να είσαι οργανωτικός/η στην καθημερινότητά σου, από το πρόγραμμα της ημέρας σου στην σχολή, μέχρι και τα ρούχα που θα βάλεις αύριο τα οποία έχεις βρει από σήμερα, θα βάλει τέλος στο χάος που νιώθεις καμιά φορά, ότι επικρατεί στην ζωή σου. Έτσι, θα διατηρήσεις αυτή την λογική σε ό,τι κάνεις στην ζωή σου.

#4. Θετική σκέψη

Προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά όχι μόνο εσύ αλλά και οι δίπλα σου! Βοήθησε λοιπόν, στο να φέρεις την θετικότητα στην ζωή σου, μεταφέροντας την και στους δικού σου ανθρώπους! Αυτό θα βοηθήσει κι εσένα και τους κοντινούς ανθρώπους!

Φωτό: Tim Goedhart / Unsplash