Καλοκαίρι είναι. Τι άλλο να πιεί κανείς;


Μπήκε ο Ιούλιος. Καλό μήνα είπαμε; Ε, ας πούμε κι εμείς. Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι τώρα έχεις βαρεθεί να βλέπεις τα εκατοντάδες posts στο Instagram, με τα «Καλό Μήνα» και τα «Καλό Καλοκαίρι» για hashtags, να σκάνε στο feed σου το ένα μετά το άλλο. Ε, λίγο αυτά, λίγο το ότι έξω έχει 100 βαθμούς Κελσίου (δηλαδή ο καιρός περίμενε να μπει ο Ιούλιος για να κάνει ζέστη;) και να που μπαίνουμε κι εμείς στο τριπάκι να πούμε… «Καλώς ήρθες καλοκαίρι!».

Μόνο που εμείς δεν χρειαζόμαστε το validation του IG για να εκφράσουμε την χαρά μας, αλλά λίγους καλούς φίλους, μια κανάτα με λίγο booze άντε και μια ταράτσα στο κέντρο της πόλης. ΟΚ, και το τελευταίο να μην έχουμε, ακόμα και ένα σπιτάκι, με μουσική και ανεμιστήρα θα κάνει την δουλειά.

Αλλά αυτό που θα μας φέρει όλους «κοντά» είναι ένα δροσιστικό ποτό. Και το παρακάτω είναι τρομερά δροσερό, γευστικό και καλοκαιρινό! Είναι η απόλυτη καλοκαιρινή version της σανγκρίας και άπαξ και την δοκιμάσεις, θα θέλεις να πίνεις μόνο αυτή όλο το καλοκαίρι! Το καλύτερο; Αυτή η σανγκρία έχει ως βάση το καρπούζι! Έχουμε την προσοχή σου τώρα μήπως; Α, ναι, τότε θα θέλεις την συνταγή. Δες την παρακάτω.

Σανγκρία με καλοκαιρινά φρούτα

1 μπουκάλι ροζέ

3 κ.σ. Grand Marnier ή Triple Sec

3 κ.σ. σιρόπι αγαύης (προαιρετικά)

1 κούπα σμέουρα (ή γενικά οποίο κόκκινο φρούτο της προτίμησής σου)

2 κούπες καρπούζι σε κομματάκια

Μισό ροδάκινο (κομμένες σε λεπτές φέτες)

5-6 φέτες λάιμ

Πάγο για σερβίρισμα

Σε μία μεγάλη κανάτα, βάλε το ροζέ και το Triple Sec. Ανακάτεψε. Έπειτα, πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε καλά. Βάλε την σανγκρία στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά και για να βγάλουν τα φρούτα τα αρώματα και τους χυμούς τους. Σέρβιρε με πάγο σε χαμηλά ποτήρια.

Πηγή: Vibrant Food  

Φωτό: Kimberley Hasselbrink