Pink is the new black


Το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ, και τα απογεύματά μας έχουν αρχίσει να αποκτούν νόημα. Αυτό γιατί πλέον θέλουμε να τα περνάμε σε μια ωραία ταράτσα με θέα την Αθήνα!

Αλλά και σε ταράτσα αν δεν θες να πας (γιατί θα χρεωθείς το ποτό σου από 7€+), τότε μπορείς απλά να προσκαλέσεις τα φιλαράκια σου στο σπίτι και να απολαύσετε ένα δροσερό ποτό, αλά you!

Δεν χρειάζεται να είσαι βραβευμένος μπάρμαν για να καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα απολαυστικό cocktail για εσένα και τους φίλους σου. Αρκεί να έχεις τα σωστά υλικά και την τέλεια συνταγή!

Η παρακάτω λοιπόν, είναι ό,τι πρέπει για την απογευματινή σιέστα και πέρα από γεύση έχει και πολύ ωραίο ροζ χρώμα!

Η συνταγή περιλαμβάνει τεκίλα και ροζέ κρασί (απ’ όπου παίρνει και το ροζ χρώμα του το ποτό) και είναι άκρως γευστικό και καλοκαιρινό! Στην συνταγή θα βρεις και πώς να φτιάξεις το δικό σου σιρόπι, το οποίο είναι πολύ εύκολο να κάνεις. Διαφορετικά μπορείς να το αγοράσεις έτοιμο.

Για το σιρόπι θα χρειαστείς

1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

1 κούπα νερό

Για την «λεμονάτη» αλμυρή ζάχαρη για το γαρνίρισμα

1/3 της κούπας κρυσταλλική ζάχαρη

¼ της κούπας θαλασσινό αλάτι

Το ξύσμα από 1 λεμόνι

Το ξύσμα από 1 lime

Για το Rose Tequila Cocktail

6 κ.σ. ροζέ κρασί

2 κ.σ. από το σιρόπι

Τον χυμό από 1 λεμόνι

Τον χυμό από ένα lime

1 κ.σ. λευκή τεκίλα

Φέτες από λεμόνι και lime

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά, λιώσε την ζάχαρη στο νερό. Ανακάτευε κατά καιρούς και περίμενε 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βγάλε το σιρόπι από την φωτιά και άφησέ το να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.

Για την «λεμονάτη» αλμυρή ζάχαρη

Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά και βάλε σε ένα πιάτο. «Βρέξε» το στόμιο του ποτηριού με μια φέτα λεμόνι και τοποθέτησέ το κάθετα με σκοπό η αλμυρή ζάχαρη να «κολλήσει» περιμετρικά του ποτηριού.

Για το cocktail

Γέμισε τώρα το ποτήρι με πάγο. Πρόσθεσε το κρασί, το σιρόπι, τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή και την τεκίλα. Ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τις φέτες του lime και λεμονιού και κατανάλωσε αμέσως!

Τα υλικά είναι για μία μερίδα. Αύξησε τις ποσότητες ανάλογα με το πόσα cocktails θέλεις να φτιάξεις!

Κεντρική φωτό: Instagram @sabrinaskincare