7 tips για μία καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σου


To έχεις πάθει ποτέ; Να έχεις πάνω σου 20€ και μέσα σε λίγες ώρες να έχουν εξαφανιστεί; Εκεί είναι που λες συνήθως: «Μα καλά, που φύγανε; Δεν έκανα και τίποτα». Έλα όμως που έκανες και δεν το κατάλαβες. Πολλοί –ειδικά όσοι μετράμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ στο πορτοφόλι μας-, έχουμε την τάση να μην υπολογίζουμε τα μικρά ποσά που μπορεί να σπαταλάμε σε καθημερινή βάση, με αποτέλεσμα όταν έρχεται η ώρα να πληρώσεις τους λογαριασμούς να λες αυτή την φράση!

Δεν είναι δύσκολο να βρεις τρόπο να σώσεις μερικά ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να σφίξεις το χαλινάρι. Αρκεί να διορθώσεις μερικές «κακές» συνήθειες και θα μπορείς να έχεις καλύτερη διαχείριση των οικονομικών σου!

#1. Σταμάτα να αγοράζεις καφέ απ’ έξω. Φτιάξε τον δικό σου και βάλε τον σε θερμός!

#2. Σταμάτα να τρως συνέχεια απ’ έξω. Πήγαινε σουπερμάρκετ και μαγείρεψε φαγητό που θα μπορείς να φας για 1-2 ημέρες.

#3. Πάρε σνακ από το σπίτι. Όταν είσαι πολλές ώρες στην σχολή ή στην δουλειά μην φας πάλι απ’ έξω! Φτιάξε κάτι από το σπίτι και πάρε το μαζί σου!

#4. Βάλε σε ένα κουμπαρά (που δεν μπορείς να ανοίξεις εύκολα), ένα ευρώ κάθε μέρα. Μόνο ένα ευρώ! Θα κάνει διαφορά, I promise!

#5. Πιες ένα ποτό στο σπίτι πριν βγεις έξω. Έτσι, δεν θα έχεις ανάγκη να πιείς παραπάνω ποτά όσο είσαι έξω, άρα θα ξοδέψεις λιγότερα χρήματα στην έξοδο.

#6. Ψάχνε για προσφορές όταν ψωνίζεις στο σουπερμάρκετ και κάνε stock σε προϊόντα που χρησιμοποιείς καθημερινά.

#7. Πάρε μερικές ανάσες, πριν πας να κάνεις μια παρορμητική αγορά. Σκέψου το λίγο πριν πας να αγοράσεις αυτό το πανάκριβο videogame ή όχι! Το χρειάζεσαι πραγματικά; Ή αν το θες πολύ, μήπως μπορείς να βρεις καλύτερη τιμή;