Είτε ταξιδεύεις με πλοίο, είτε με αεροπλάνο εσύ θα νιώθεις σαν το σπίτι σου!


Το χωριό είναι τα Καρδάμυλα στην Χίο, aka 9 ώρες μακριά από την Αθήνα, με πλοίο. Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι γνωρίζω 1-2 πραγματάκια για τα μακρινά και ταλαίπωρα ταξίδια.

Έχοντας ταξιδέψει αρκετά με πλοίο και αεροπλάνο, μπορώ να σου με βεβαιότητα ότι πλέον έχω ανακαλύψει τους καλύτερους τρόπους για να περνάω ένα ανώδυνο ταξίδι!

Και επειδή οι διακοπές του Πάσχα είναι… just around the corner και, ένα ταξιδάκι (μακρινό ή κοντινό), όλο και κάπου θα το κάνεις, είπα να μοιραστώ τη…. σοφία μου (ναι, το έγραψα κι αυτό) για να έχεις το πιο ανώδυνο και ξεκούραστο ταξίδι!

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν, και να απολαύσεις μερικές ώρες ποιοτικού ύπνου, ενώ ταξιδεύεις;

#1. Πάρε ένα μαξιλάρι για το λαιμό (neck pillow)

Θα ξεκουράσει πολύ τον κορμό σου και θα έχεις κάπου να «ακουμπήσεις» το κεφάλι σου.

#2. Πιες ένα ποτήρι κρασί

Το κρασί έχει την τάση να χαλαρώνει το σύστημα, οπότε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί στο ξεκίνημα του ταξιδιού θα σε καλμάρει.

#3. Φτιάξε το τέλειο playlist

Πριν ταξιδέψεις δημιούργησε ένα playlist με χαλαρά τραγούδια που θα σε ηρεμήσουν και θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς.

#4. Πάρε μάσκα ύπνου

Η μάσκα θα μπλοκάρει κάθε υποψία φωτός που μπορεί να υπάρχει στον χώρο (για π.χ. στα πλοία τα φώτα δεν κλείνουν ποτέ!).

#5. Μην κοιμηθείς πριν το ταξίδι

Ό,τι ώρα κι αν είναι η πτήση ή το ταξίδι σου προσπάθησε να παραμείνεις ξύπνιος. Ακόμα κι αν είναι νωρίς το πρωί το ταξίδι, προσπάθησε να ξενυχτήσεις με σκοπό να πέσεις… ξερός όταν μπεις στο πλοίο, αεροπλάνο, τρένο κτλ.

#6. Φόρα άνετα ρούχα

Ό,τι αποφασίσεις να φορέσεις για το ταξίδι, από τα ρούχα μέχρι και τα παπούτσια, φρόντισε να είναι άνετα έτσι ώστε να μην σε ενοχλεί τίποτα όταν ταξιδεύεις.

#7. Κατέβασε την αγαπημένη σου σειρά ή ταινία

Έτσι θα μπορείς να απασχολήσεις τον χρόνο σου κατά την διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και να χαλαρώσεις βλέποντας την αγαπημένη σου σειρά.

#8. Πάρε ένα βιβλίο

Το διάβασμα φέρνει ύπνο, αλλά πρόσεξε! Αν έχει σασπένς το βιβλίο που διαβάζεις μπορεί να σε κρατήσει alert! Αυτό έπαθα εγώ τουλάχιστον, όταν διάβαζα το Έγκλημα και Τιμωρία του Ντοστογιέφσκι…