Έχεις 5 λεπτά; Έχουμε 7 ιδέες που θα σε κάνουν να «την» δεις αλλιώς…


Ψάχνεις μανιωδώς τελευταία ν’ αλλάξεις τη ζωή σου; Σίγουρα μέχρι τώρα θα έχεις συνειδητοποιήσει ότι η ζωή δεν είναι εύκολη. Και ισχύει αυτό. Βέβαια, με αποφασιστικότητα και δουλειά, όλα μπορούν να γίνουν.

Το δύσκολο πράγμα όμως, είναι η επιμονή και κυρίως η υπομονή. Όλα τα πράγματα στην ζωή θέλουν αυτά τα δύο, μέχρι να έρθει η αλλαγή που επιθυμούμε.

Εκεί είναι που το «χάνουν» πολλοί άνθρωποι. Ενώ προσπαθούν, δεν επιμένουν αρκετά, ώστε να καταφέρουν να φέρουν την αλλαγή στην ζωή τους.

Αλλά κανείς δεν λέει ότι το να φτιάξουμε την ζωή μας προς το καλύτερο είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά με σκοπό να έχουμε μια επιτυχημένη ζωή, πρέπει να έχουμε αποφασιστικότητα και να υπολογίζουμε ακόμα και τις μικρές αλλαγές που καταφέρνουμε για τη ζωή μας.

Αυτό έρχεται μόνο, όταν αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε κάποια πράγματα. Η «στάση» (ή στάσεις) ζωής που έχουμε απέναντι σε καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι που μας βοηθάει να πάμε μπροστά και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Ποιες είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν ώστε να το καταφέρουμε αυτό και θα μας κάνουν να σκεφτόμαστε λίγο διαφορετικά και προς όφελός μας;

#1. Προκάλεσε τον εαυτό σου

Και κάνε το σε καθημερινή βάση αν μπορείς. Βγες από την «ζώνη ασφαλείας» στην οποία βρίσκεσαι και δοκίμασε κάτι διαφορετικό κάθε φορά.

#2. Θέσε τον πήχη ψηλά

Δεν λέμε να θέτεις στόχους που δεν είναι ρεαλιστικοί, αλλά να λες στον εαυτό σου ότι μπορείς να καταφέρεις το «κάτι παραπάνω» για την ζωή σου.

#3. Η λύση στο πρόβλημα είσαι εσύ

Μάθε από τα λάθη σου και την επόμενη φορά, χρησιμοποίησε αυτό το μάθημα προς όφελός σου και λύσε το πρόβλημά σου γρήγορα και αποτελεσματικά.

#4. Χειρίσου αλλιώς τις σχέσεις σου

Μην φοβάσαι να πιστέψεις στον εαυτό σου και απέβαλλε τυχόν σκέψεις «θα είμαι μόνος/η για πάντα». Μην συμβιβάζεσαι και αναλώνεσαι σε σχέσεις με ανθρώπους που ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι σε «κρατάνε» πίσω.

#5. Έχε πίστη στις επιλογές σου

Είτε είναι σωστή ή λανθασμένη μια επιλογή, υποστήριξέ την. Αν η απόφαση που πήρες σε εκφράζει πραγματικά το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία. Θα μάθεις σίγουρα κάτι απ’ αυτή την υπόθεση: ότι πιστεύεις στον εαυτό σου.

Διάβασε ακόμα: Η εικόνα που έγινε viral για τους λάθος λόγους

#6. «Πούλα» τον εαυτό σου

Μάθε να «πουλάς» τον εαυτό σου στους άλλους και να μην τον υποτιμάς. Βρες τα πέντε αγαπημένα πράγματα πάνω σου και «βάλε» τα μπροστά, σε όλες τις σχέσεις σου, ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές.

#7. Έχε επίγνωση των πραγμάτων

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι θέλεις, να ξέρεις ποιος είσαι και να θέτεις τον πήχη ψηλά έχοντας όμως μια επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω σου. Είτε είναι στον κόσμο γενικότερα, είτε σε ένα περιβάλλον στο οποίο ζεις και βιώνεις καθημερινά.

Διάβασε ακόμα:

Τι λέει το αγαπημένο σου ποτό για τον χαρακτήρα σου

10 μέρη που πρέπει να επισκεφθείς πριν τα 30

Δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις μόνος σου

5 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι μετά τη δουλειά

Η εικόνα που έγινε viral για τους λάθος λόγους