6 tips για μία… υγιέστατη σεζόν!


Έχει μπει για τα καλά ο χειμώνας, ακόμα και στην χώρα μας, και απ’ ότι φαίνεται, μέχρι τον Μάρτιο θα είμαστε ακόμα τυλιγμένοι στα πουπουλένια μπουφάν και τα μάλλινα κασκόλ.

Κανένα πρόβλημα, μ’ αυτό. Μας αρέσει ο χειμώνας. Ευκαιρία να κάνεις και μια «βόλτα» μέχρι το χιονοδρομικό στην Βασιλίτσα για να εξασκήσεις τις επιδόσεις σου στο snowboard.

Όσο όμως μας αρέσει ο χειμώνας, άλλο τόσο σιχαινόμαστε τα κρυολογήματα! Δηλαδή, ποιος θέλει να νιώθει συνέχεια κουρασμένος, με μια μύτη να τρέχει σαν βρύση και τον λαιμό του να αισθάνεται λες και έχει μαχαίρια μέσα του;

Όλα αυτά, μπορείς εεεεεεεύκολα να αποκτήσεις, άμα κολλήσεις ίωση από τον φίλο σου, την φίλη σου, τον πατέρα σου, τον συμφοιτητή σου. Γιατί κάπως έτσι πάει το πράγμα. Κάποιος αρρωσταίνει, σου ακουμπάει μετά το χέρι για να σε χαιρετήσει, βάζεις το… μολυσμένο χέρι σου στο σάντουιτς για να το φας και…. τσουπ! Την επόμενη μέρα είσαι άρρωστος!

Τι κάνεις λοιπόν, για να αποφύγεις όλη αυτή την ιστορία; Τα παρακάτω (σωτήρια) tips κάνεις! Διάβασέ τα με Π-Ρ-Ο-Σ-Ο-Χ-Η!

#1. Πλένε συνέχεια τα χέρια σου με ζεστό νερό και σαπούνι αν περιτριγυρίζεσαι από άτομα με ίωση.

#2. Απέφυγε την στενή επαφή με κάποιον που είναι κρυωμένος και αν σου πιάσουν το χέρι, πλύνε το αμέσως.

#3. Κάνε εμβόλιο για την ίωση.

#4. Έχε τα πάντα γύρω σου germ-free και άνοιγε συχνά τα παράθυρα για ν’ ανανεώνεται ο αέρας.

#5. Σε περίπτωση που νιώθεις ότι πας ν’ αρρωστήσεις, φρόντισε να ξεκουραστείς αμέσως και να κοιμηθείς καλά, ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

#6. Έχε πάντα κοντά σου είτε καθαρό οινόπνευμα για τα χέρια σου και τα αντικείμενα που ακουμπάς, είτε αντιβακτηριδιακή λοσιόν ή αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια που σκοτώνουν τα μικρόβια.