Περισσότερες ικανότητες, καλύτερη ποιότητα ζωής.


«Όσο ζεις μαθαίνεις», λέει πάρα πολύ σωστά ο λαός. Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο, αν θες τη γνώμη μου. Πιστεύω ότι αν έχουμε την ευκαιρία, και ειδικά αν έχουμε λύσει 1-2 πραγματάκια ήδη στην ζωή μας (βλ. οικονομικά, τι δουλειά θέλεις να κάνεις κτλ.), ότι είναι αρκετά σοφό να προσπαθήσουμε να εξελίξουμε τον εαυτό μας, άρα και την ζωή μας, την καθημερινότητα μας.

Από το να ξέρεις μια γλώσσα –πέρα από τα Αγγλικά- ή να ξέρεις να οδηγείς, μέχρι και το να έχεις ένα χόμπι είναι πράγματα που μας βοηθάνε να αποκτήσουμε τελικά περισσότερες εμπειρίες στην ζωή μας.

Κάπου εδώ, έρχονται να πάρουν και μια θέση τα λεγόμενα “New Year’s Resolutions”, τα οποία είναι μια καλή αφορμή με την έναρξη της νέας χρονιάς, για να θέσουμε στόχους στην ζωή μας και να καταφέρουμε να την βελτιώσουμε τελικά. Μικρά-μεγάλα resolutions, όλα έχουν μια θέση στην λίστα μας.

Μερικά είναι και τα παρακάτω. Για την ακρίβεια, πρόκειται για 4 skills που λίγο καλλιτεχνική και δημιουργική διάθεση να έχεις, λίγο να θέλεις να αλλάξεις την καθημερινότητά σου, όλα θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις μερικές ακόμη χρήσιμες ικανότητες που θα σε κάνουν πιο…. χρήσιμο –στην δική σου ζωή πρωτίστως!

Μαθήματα Φωτογραφίας

Σίγουρα, έχεις Instagram ή και να μην έχεις, στο χέρι σου κρατάς ένα smartphone αυτή την στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο, το οποίο έχει μια καλή φωτογραφική κάμερα. Ξέρεις να την αξιοποιείς όμως, πέρα από το να ξέρεις να βγάλεις μια καλή profile picture για το Facebook; Ή πολύ απλά, την επόμενη φορά που θα πας ένα ταξίδι ή που θα πας για skateboard με τους φίλους, γιατί να μην έχεις μια καλή φωτογραφική να απαθανατίσεις αυτές τις στιγμές; Και αν μάθεις να βγάζεις ωραίες φωτογραφίες, ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να ξεκινήσεις και το δικό σου φωτογραφικό blog. Why not?

Video Editing

Στην ίδια λογική με το παραπάνω skill, το να μπορείς να φτιάχνεις ωραία και ενδιαφέροντα βιντεάκια, ειδικά αν ακολουθείς ένα χόμπι από το οποίο θα είναι τέλειο να μπορείς να βγάζεις κουλ, ωραία βίντεο για τα social media αλλά και για την δική σου ευχαρίστηση, γιατί να μην ξέρεις πώς να το κάνεις αυτό; Ακόμα, και με το κινητό σου! Εξάλλου, αν έχεις καλό υλικό, μετά μπορείς να το επεξεργαστείς σε κάποιο video app (υπάρχουν άπειρα app) και να δημιουργήσεις ένα εξαιρετικό βίντεο. Ασχολήσου λίγο και θα δεις ότι θα κολλήσεις!

Μαγειρική

Αν σου ακούγεται ξενέρωτο, τότε ξανάκουσε καλύτερα! Το να ξέρεις να μαγειρεύεις δεν είναι μόνο απαραίτητο για να βιοποριστείς, αλλά είναι και εξαιρετικά δημιουργικό! Βάλε να δεις λίγο Top Chef και θα καταλάβεις! Δηλαδή, πέρα από το γεγονός ότι έχεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις κάτι από το μηδέν, το να δοκιμάζεις νέες (ή και «παλιές) γεύσεις, από διαφορετικές κουλτούρες κτλ., είναι και τρομερά χαλαρωτικό και απολαυστικό!

Χόμπι

Αν είσαι ήδη των χόμπι, τότε όλα καλά. Αν δεν είσαι όμως, ξεκίνα. Δηλαδή, ένας άνθρωπος που δεν έχει μια ασχολία πέρα από την σχολή ή την δουλειά του, θα δεις ότι μετά από λίγο «ρουχλιάζει». Αλλά είναι και τρομερό να μπορείς να κάνεις κάτι, με τα χέρια σου. Η λίστα με τα χόμπι που μπορείς να επιλέξεις; Τεράστια! Από το να κάνεις τα δικά diy projects (να βάψεις μια καρέκλα, να πιάσεις τις κατασκευές κτλ.), μέχρι και από το να ξεκινήσεις ένα νέο σπορ: ιστιοπλοΐα, σκι, μπάσκετ, τένις, ποδόσφαιρο. Υπάρχουν τόοοοοσα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις και με τα οποία μπορείς να εκφραστείς δημιουργικά!